• Pregleda: 6053

Uskoro rušenje "kostura" iza Otvorenog univerziteta

Betonski kostur iza Otvorenog univerziteta biće srušen do kraja godine. Prošle nedelje postignut je dogovor između grada i firme Holtek oko parcele kod Otvorenog univerziteta.
Uskoro rušenje "kostura" iza Otvorenog univerziteta

U toku nedelje u Službenom glasniku treba da izađe oglas, na osnovu koga će se kasnije izabrati izvođač radova. Nakon višegodišnjeg spora vansudskim poravnjanjem je priznata vrednost parcele od 350.000 evra i uplaćena je firmi Holtek, tako da je površina sada u vlasništvu grada.

Betonska konstrukcija u centru grada popularno nazvana “kostur” koja već 61 godina ruži centar grada konačno će biti srušena. Anketirani sugrađani ne veruju da će objekat biti srušen, jer kako kažu do sada je nekoliko puta bilo najavljivano rušenje kostura.

Pošto nema građevinskih radova očekuje se da će postupak rušenja brzo da se sprovede. Koristiće se nove tehnologije, ali tačno koje znaće se kada se izabere izvođač radova.

Kada je propao pokušaj da se izgradi bioskopska sala postojala su razna rešenja, među kojima je i gradnja desetospratnice.2010.godine je bilo najavljeno rušenje objekta za 1.oktobar, ali je zbog spora sa firmom "Holtek" to prolongirano.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

29
doktor Odgovori
imam 24 godine i ovo je 240 put da cujem da se navedeni objekat zvanicno rusi...!!!
Peki Odgovori
Ubedjen sam da ce zaista biti i srusen ovog puta! Trenutni gradonacelnik deluje ozbiljno ali hajde da vidimo
Član51901 Odgovori
Sad kad naprave neku zgradu od 20 spratova.
Bojan1988 Odgovori
Rekli su uskoro, znaci jos jedno 20 godina. :)
Caunsidh Odgovori
Krajnje je vreme bilo, odradio je svoj radni vek - sada imamo novi kostur, i to na još vidnijoj lokacijji i puno većih dimenzija! :)
bedak Odgovori
eeh ode shit house :((((
zippo Odgovori
i taj kostur ce isto da ruse za 61 godinu:):):):):):):):)
radomir Odgovori
Mali je ovo grad za DVA KOSTURA .
tetka Odgovori
E da samo ovaj skelet narušava izgled našeg nekad lepog grada!!! Ima ih i u užem centru već neko vreme. Ili srušeni objekti na uglu M. Gupca i Beogradskog puta, ili na uglu Petra Drapšina i E.B. Žilinskog koje je neko otkupio i srušio. Sad su godinama ograđeni drvenim ogradama koje se već takođe ruše i iza kojih viri korov visine i do dva metra, gde se baca smeće i trče pacovi. Zar se vlasnici tih parcela ne mogu bar naterati da izravnaju taj teren i posade PRIVREMENO neko drvo da bar ima i neki izgled ???!!!
tetka Odgovori
E ako je parcela u vlasništvu grada biće još neki parking - to je isplativo! Nedaj bože da se neko seti sagraditi lep parkić sa par klupa i zelenilom ili dečije igralište. Recimo ja u centru grada glasam za par ili igralište, možda mi sei pridruže subotičani.
Vesko Odgovori
Ovaj kostur je odavno, mnoge lokalne vlade su resavale ovo pitanje, nadam se da ce ovog puta biti otklonjen.Samo sta ce mo sa novim kosturom ispred nosa, kao sto je u svom komentaru spo0menuo Caunsidh.Necemo valjda morati cekati dok aktuelni predsed. upravnog odbora pozorista ne bude pustan iz zatvora, pardon iz pritvora.
acosfull Odgovori
@Caunsidh alal ti vera hahahahhha
suzana Odgovori
Koliko ste puta obecali rusenje kostura i Vi gradonacelnice i bivsi direktor za izgradnju grada Kovac Striko.Treba da se stidite svih izgovorenih reci i urusavanja izgleda grada!
M.X. Odgovori
dobar vic u stvari sad imamo 2 kostura jedan velik i taj mali kojeg ce srusiti?
aleksandar Odgovori
izabrati izvođač radova...sa velikim kalapačom bi ga za nedelju dana njih deset izlupalo i na špediteru odnelo!
nana Odgovori
Da li je moguće da se jednij propaloj novosadskoj firmi plaća 40 miliona dinara za zemljište koje nikad nije ni posedovala. Gospodin Bajić je za daleko manje stavke u novom budžetu tražio odgovore o za ovo svi u gradskoj upravi ćute ko zaliveni.
Pepe Odgovori
Da su se 1999. godine za vreme bombardovanja dosetili i postavili mobilni radar pored tog kostura, besplatno bi bilo reseno pitanje dalje buducnosti te gradjevine.
Arpi Odgovori
61 godinu se ceka da se ovo srusi, i da se resi spor izmedju grada i firme koja je vlasnik ovog zemljista. 61 godinu nisu uspeli da se dogovore! Cestitke sadasnjem gradonacelniku koji je na ovoj poziciji tek 3-4 meseca, i vec je uspeo da napravi dogovor. Ako jos u iduca 3 meseca ovo bude i sruseno, onda svaka cast.
sem Odgovori
A sad imamo novi, u Dudovoj sumi.
panker Odgovori
Nemojte rusiti,tamo sam proveo mladost pijuci vino sa drustvom!
ma da Odgovori
Hahahahaha....rušenje kostura je u centru pažnje, a sve ostalo što će pratiti isto će da bude politička tajna..... Interesuje me da li sada kada je Dulic pod istragom mogu i svi ostali da konkurišu za tu parcelu? A kada se planira rušenje kostura koji je trebao da bude neko pozorište?
inzenjerinzenjer Odgovori
Bolje srusite onaj u centru!
kojot Odgovori
ima u ovome gradu jos dosta toga za rusenje sem tih kostura.sta ste se uhvatili tih kostura.pogledajte na sta nam lici grad od kojkakvih nakaradnih objekata koje je gdadio onaj sto se nakrao malo para pa ulozio u izgradnju....
naivan Odgovori
Subotica-grad kosturova.
1.- pored Radničkog Univerziteta
2.- bazen u Dudovoj šumi
3.- Pozorište u centru grada
4.- ?????
maja Odgovori
Ma koga briga za kostur. Prolazim cesto tuda i nikada mi nije zapao za oko. Kao da se nekako stopio sa okolinom. Imam Subotica vise problema, npr. mogli bi da postave jos nekoliko semafora u gradu ili da prosire Teslinu ulicu ili da stave ogradu oko vrtica ili da odvoje labaratoriju u dispanzeru za decu... Toliko problema, a oni ruse neke glupe stubove i jos i daju pare za to!!!!!
ferrari Odgovori
Koliko košt kvadratni metar sad na tom placu?
goran Odgovori
Taj prostor treba prodati vlasniku hotela geleria pa će jedino na taj način biti nešto izgrađeno na tom prostoru...,.....
stormwatch Odgovori
@goran

Zasto Walteru prodati taj plac? Tom coveku treba POKLONITI svaki prazan komad zemljista u gradu i tamo ce nici nesto korisno i lepo.
ja Odgovori
Ej, pa nismo mi senilni. Znamo da se i za ovo zalozio Vucinic i da je zbog toga i reseno.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.