Komentara: 29
Pregleda: 6748

Uskoro rušenje "kostura" iza Otvorenog univerziteta

20.11.2012. u 15:20h
Izvor: RTV Yueco
Betonski kostur iza Otvorenog univerziteta biće srušen do kraja godine. Prošle nedelje postignut je dogovor između grada i firme Holtek oko parcele kod Otvorenog univerziteta.
Uskoro rušenje "kostura" iza Otvorenog univerziteta

U toku nedelje u Službenom glasniku treba da izađe oglas, na osnovu koga će se kasnije izabrati izvođač radova. Nakon višegodišnjeg spora vansudskim poravnjanjem je priznata vrednost parcele od 350.000 evra i uplaćena je firmi Holtek, tako da je površina sada u vlasništvu grada.

Betonska konstrukcija u centru grada popularno nazvana “kostur” koja već 61 godina ruži centar grada konačno će biti srušena. Anketirani sugrađani ne veruju da će objekat biti srušen, jer kako kažu do sada je nekoliko puta bilo najavljivano rušenje kostura.

Pošto nema građevinskih radova očekuje se da će postupak rušenja brzo da se sprovede. Koristiće se nove tehnologije, ali tačno koje znaće se kada se izabere izvođač radova.

Kada je propao pokušaj da se izgradi bioskopska sala postojala su razna rešenja, među kojima je i gradnja desetospratnice.2010.godine je bilo najavljeno rušenje objekta za 1.oktobar, ali je zbog spora sa firmom "Holtek" to prolongirano.

Uskoro rušenje "kostura" iza Otvorenog univerziteta

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 6748
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Modest Dulić

betonski kostur

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.