Komentara: 0
Pregleda: 2329

Uskoro kraj rekonstrukcije odeljenja reanimacije

20.10.2011. u 17:45h
Izvor: RTV Yueco
Uskoro kraj rekonstrukcije odeljenja reanimacije

Rekonstrukcija odeljenja reanimacije u Opštoj bolnici Subotica biće završena za oko mesec dana, dok su gotovo svi prozori na zgradi bolnice zamenjeni, istakao je današnjoj sednici Saveta za zdravstvo direktor ove ustanove dr Goran Bićanin. On očekuje da pacijenti budu pozitivno iznenađeni, i da se zamenom prozora bolnica ostvari značajne uštede po pitanju grejanja. Na Savetu za zdravstvo još jednom je izneto da se Opšta bolnica Subotica i Apoteka Subotica nalaze među najboljima u Srbiji po oceni ministarstva zdravlja.

Ideja o rekonstrukciji odeljenja reanimacije Opšte bolnice nastala je još 2007., podsetio je direktor bolnice prilikom obilaska odeljenja u rekonstrukciji. Radovi su startovali 09. maja, Vrednost rekonstrukcije je 430.000 evra, dok je vrednost opreme koja će, po Bićaninovim rečima, omogućiti svetske uslove lečenja Subotičanima, preko 50 miliona dinara. Direktor Opšte bolnice veliku zahvalnost zbog realizacije rekonstrukcije duguje Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo i Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.

Prethodno, na sednici Saveta za zdravstvo Severno-bačkog okruga, upućene su čestitke na priznanjima Opštoj bolnici i Apoteci Subotica. U izboru ministarstva zdravlja, Opšta bolnica je proglašena za drugu najbolju u kategoriji institucija koje pokrivaju više od 100.000 stanovnika, a Apoteka Srbija za treću najbolju u Srbiji. Procene su rađene na osnovu smrtnosti kod infarkta, broju operacija, dužini čekanja i sl.

Na bolnici su za dva i po meseca zamenjeni i svi prozori u okviru projekta povećanja energetske efikasnosti. Radove je finasiralo ministarstvo zdravlja u cilju sa jedne strane boljih uslova za pacijente, a sa druge strane smanjenja trškova grejanja. S tim u vezi, toplana je u tekućoj sezoni remontovala magistralni vrelovod ka bolnici.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2329
Povezane teme

subotička bolnica

rekonstrukcija bolnice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.