Komentara: 7
Pregleda: 4584
Foto

Uručena priznanja najboljim sportistima u 2019. godini

21.12.2019. u 13:30h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće sinoć je održana prigodna svečanost uručenja priznanja najboljim sportistima i sportskim kolektivima za 2019. godinu u tradicionalnoj akciji „Sportisti Subotice“, koju zajedno organizuju Grad Subotica, Sportski savez Subotice i „Nove Subotičke novine”.
Uručena priznanja najboljim sportistima u 2019. godini

Priznanje „Sportista godine“ pripalo je Sebastijanu Nađu, rvaču Spartaka, osvajaču drugog mesta na Evropskom prvenstvu. U konkurenciji juniora priznanje je, drugu godinu za redom, otišlo u ruke Nore Bognar iz Planinarskog kluba "Spartak", dok gimnastičari Filip Kulić i Nina Šabić dele prvo mesto u konkurenciji pionira. Za najbolji sportski kolektiv Subotice proglašen je Ženski fudbalski klub "Spartak", kojem je ove sezone pored duple krune malo nedostajalo da u dvomeču šesnaestine finala Lige šampiona eliminiše slavni Atletiko Madrid i načini još jedan korak više na međunarodnoj sceni.

Uručena priznanja najboljim sportistima u 2019. godini

Uručena priznanja najboljim sportistima u 2019. godini

Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, pozdravio je prisutne, čestitao dobitnicima na ostvarenom uspehu i zahvalio se gradskom, pokrajinskom i republičkom Sportskom savezu, kao i gradu na svesrdnoj podršci,  istakavši tom prilikom da će budžet za sport u narednoj godini biti veći, što će dodatno olakšati rad u ovom drutvenom segmentu.

Najvrednije nagrade, velike prelazne pehare, kao i posebna priznanja za sportske radnike koji obeležavaju  jubileje i onima koji su ostvarili vredne rezultate u 2019. godini, dobitnicima je uručio gradonačelnik Bogdan Laban.

Uručena priznanja najboljim sportistima u 2019. godini

Firma "Unit", nagradila je u svim kategorijama najbolje sportiste Subotice sa svojom sportskom opremom, koju nosi veliki broj sportskih klubova.

Rang lista dobitnika po kategorijama

Najbolji seniori: Sebastijan Nađ (rvanje), druga pozicija pripala je Tamaš Kajdoči (dizanje tegova), Jasmina Nađ (ultimat fajt), Ervin Rožnjik (dizanje tegova), Veljko Gligorić (boks), Zoltan Pataki (streličarstvo), Dejan Franjković (rvanje), Stefan Kostadinović (stoni tenis), Bojana Kljajić (mačevanje) i Tihomir Zakić (jedriličarstvo).

Uručena priznanja najboljim sportistima u 2019. godini

Najbolji juniori: Nora Bognar (sportsko penjanje), Nikolina Đorđević (veslanje), Leona Rogić (umetničko klizanje), Miona Petra Knežević (mačevanje), Viktor Haško (dizanje tegova), Uroš Krstin (rvanje), Dušan Simjanovski (basket), Anja Zubelić (plivanje), Nemanja Nikolić (džudo) i Jovana Vukas (atletika).

Najbolji pioniri:  Prvo mesto dele Filip Kulić (gimnastika) i Nina Šabić (gimnastika) slede,  Maksim Puškar (atletika), Boris Boršoš (plivanje), Nikolina Perčić (biciklizam), Nenad Zakić (jedriličarstvo), Isidora Bašić (mačevanje), Mateja Borojević (džudo), Lili Kučera (vaterpolo), Minja Kopunović (atletika) i Sergej Vračar (kik boks).

Uručena priznanja najboljim sportistima u 2019. godini

Priznanje za najbolji sportski kolektiv pripalo je neprikosnovenom šampionu Srbije - Ženskom fudbalskom klubu "Spartak", vladar juniorskog i seniorskog klupskog tenisa u Srbiji - Tenis klub "Spartak" je drugi, dok je  Klub dizača tegova "Spartak" treći.

Kao i svake  godine, i ove su uručena posebna priznanja za doprinos u subotičkom sportu, ali i za jubileje. Žiri je tako dodelio sledeća posebna priznanja - Stevan Matijević (60 godina u hokeju na travi), Nada Drakulić (50 godina u gimnastici), Marko Milodanović (četiri zlatne medalje na Svetskom prvenstvu za veterane), Milan Katić (za životno delo i ceo radni vek proveden u fudbalu), Ekipa "City games Subotica" (pobednici "City games" igara u 2019. godini), Miloš Keljanović (srebrna medalja na Svetskom prvenstvu u kik boksu), Martin Mačković (za postignute sportske rezultate u 2019. godini) i Veselin Uzelac (za postignute izuzetne rezultate u parastreličarstvu).

Uručena priznanja najboljim sportistima u 2019. godini

Izvor: Subotica.com
Svečanost uručenja priznanja najboljim sportistima i kolektivima u 2019. godini Svečanost uručenja priznanja najboljim sportistima i kolektivima u 2019. godini Svečanost uručenja priznanja najboljim sportistima i kolektivima u 2019. godini Svečanost uručenja priznanja najboljim sportistima i kolektivima u 2019. godini Svečanost uručenja priznanja najboljim sportistima i kolektivima u 2019. godini Svečanost uručenja priznanja najboljim sportistima i kolektivima u 2019. godini Svečanost uručenja priznanja najboljim sportistima i kolektivima u 2019. godini Svečanost uručenja priznanja najboljim sportistima i kolektivima u 2019. godini
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 4584
Povezane teme

sportista godine

najbolji sportisti subotice

izbor za najboljeg sportistu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.