Komentara: 12
Pregleda: 3689
Foto

Uručena priznanja najboljim sportistima Subotice u 2021. godini

21.12.2021. u 22:30h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće održana je prigodna svečanost uručenja priznanja najboljim sportistima i sportskim kolektivima za 2021. godinu u tradicionalnoj akciji „Sportisti Subotice“, koju zajedno organizuju Grad Subotica, Sportski savez Subotice i „Nove Subotičke novine”.
Uručena priznanja najboljim sportistima Subotice u 2021. godini

Priznanje „Sportista godine“ zaslužio je Andrej Barna, plivač Spartaka. U konkurenciji juniora priznanje je otišlo u ruke gimnastičarke Spartaka Nine Šabić, dok je jedriličar Palića Nenad Zakić najbolji pionir. Za najbolji sportski kolektiv Subotice proglašeni su Ženski fudbalski klub „Spartak" i Rvački klub „Spartak“ državni prvaci.

Kao i uvek, na ovoj manifestaciji okupili su se nagrađeni sportisti, sportske legende, uvaženi sportski radnici, predstavnici klubova, saveza, Gradske uprave.

Prisutne je pozdravila Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, čestitala dobitnicima na ostvarenom uspehu i zahvalila se gradskom i republičkom Sportskom savezu, kao i gradu na svesrdnoj podršci, istakavši tom prilikom da će budžet za sport u narednoj godini biti značajno veći.

Uručena priznanja najboljim sportistima Subotice u 2021. godini- Subotički sport je preživeo izuzetno izazovnu kovid godinu. I pored toga smo imali bezbroj razloga da se radujemo rezultatima naših sportista i sportskih klubova. Godina jeste počela zabrinjavajuće sa bužetom od samo 75 miliona dinara, odnosno 25 miliona manje namenjenih sportskim klubovima. Država Srbija je stala iza srpskih klubova među kojima je bio značajan broj najboljih subotičkih kolektiva te su zajedničkim snagama nabavljena sredstva. Uspeli smo sve po planu da ispoštujemo u ovoj godini, a sa radošću vam saopštavam da će budžet za sport u 2022. godini biti znatno povećan i iznosiće 124,5 miliona dinara. Mi smo grad sportova, a da bi to i dalje bili našim klubovima moramo da pomognemo – rekla je Nataša Aleksić. - Trudili smo se i tražili uvek način da svima pomognemo. Iako je godina bila izazovna bila je i uspešna, a teško je nabrojati sve radosti koje su nam doneli naši sportisti, od onih najmlađih koji tek ulaze u svet sport, preko seniora pa sve do veterana.

Aleksićeva je istakla da će se i dalje nastaviti ulaganje u infrastrukturu sportskih objekata kako bi sportisti imali što bolje uslove i dalje ostvarivali odlične rezultate za ponos grada. Najavila je da će u februaru početi i jedan od najvećih projekata, rekonstrukcija Gradskog stadiona.

Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije, proslavljeni rvač i sportista koji je najviše puta poneo priznanje „Sportista godine“, uputio je čestitke dobitnicima priznanja uz obećanje da će se kao i do sada zalagati da svi imaju uslove kako bi ostvarili što bolje rezultate.

Uručena priznanja najboljim sportistima Subotice u 2021. godini

- Čestitam svim sportistima koji su prisutni i koji su svojim radom i trudom zasluženo dobili sportska priznanja. Sportski savez Srbije mnogo daje sportu i daće, trudili smo se da maksimalno Subotici pomognemo. Izdvojili smo sredstva za pomoć mnogim sportistima i klubovima na razne načine, pre svega što sam Subotičanin i želim da maksimalno pomognem. Najviše puta sam poneo titulu „Sportista grada Subotice“ i veoma sam ponosan. Ove godine sma poslednji meč odrvo u Kanjiži i svom klubu pomogao da dođemo do titule i na najlepši način se oprostio od rvanja – rekao je Štefanek - Svima želim u narednoj godina mnogo zdravlja i da donesete Subotici što više dobrih rezultata. Subotica je grad sportova i uvek ostati, a na nama koji smo na funkcijama je da vam pomognemo i omogućimo da imate uslove da se bavite sportom i da nas svaki put obradujete.

Uručena priznanja najboljim sportistima Subotice u 2021. godiniPriznanje „Sportista godine“ za 2021. godinu pripalo je plivaču Spartaka Andreju Barni koji je Srbiju predstavljao na Olimpijskim igrama. Barna je trenutno u Americi, te se putem video poruke obratio i zahvalio na priznanju.

- Zahvaljujem se na nagradi koja mi mnogo znači. Uvek je čast predstavljati klub i grad gde god da se nalazim i takmičim. Mnogo mi znači što iz Subotice prate moje rezultate. Ova godina je bila mnogo specifična zbog situacije kakva jeste. Imali smo dva velika takmičenja, Evropsko prvenstvo u maju i Olimpijske igre u avgustu. Oba takmičenja su bila veoma uspešna, ostvarili smo ciljeve koje smo želeli. To sve ne bi bilo moguće bez ljudi koji su tu bili uz mene tokom cele sezone i hvala im na tome - poručio je Barna preko okeana.

Godišnji izbor najboljih sportista Subotice prisustvom je uveličao i gradonačelnik Stevan Bakić. Prvi čovek grada se obratio prisutnima, uz čestitku dobitnicima, a na kraju je dobitnicima uručio prelazne pehare.

Uručena priznanja najboljim sportistima Subotice u 2021. godini- Ako neko ima dilemu da li Subotica jeste ili nije grad sportova neka dođe i bude naš gost na tradicionalnoj akciji „Sportista godine Subotice“. Lako će zaključiti da je Subotica bila, da jeste i da će biti grad sportova. O sportskoj istoriji našeg grada upravo svedoči i ova akcija koja se realizuje već decenijama i po tome što spada među najdugotrajnije izbore sličnog karaktera u Srbiji. Ideja je realizovana u redakciji lokalnog nedeljnika „Subotičke novine“. Danas je zajedničkim snagama sprovode Grad Subotica, Sportski savez i „Nove Subotičke novine“ - predočio je gradonačelnik Bakić. - Mnogobrojne sportske legende, istaknuti sportisti klubovi i pojedinci su poneli priznanja na ovoj manifestaciji. Čestitke svima i neka ova priznanja budu veliki podstrek da nastavite ono što radite izuzetno dobro.

Bakić je naglasio da su pehari su najbolji svedoci istorije sporta u Subotici od 1961. godine jer se na njima nalaze imena svih dosadašnjih dobitnika.

- Ovo svečano uručenje se može nazvati pravom svetkovinom sporta u prazničnom raspoloženju koje nas zaokupi u decembru i januaru. Kao što multinacionalna Subotica slavi sve praznike, tako se može dodati i da jedna posebna nacija koju čine sportisti, a ovo svečano uručenje njihov praznik - dodao je Bakić.

Uručena priznanja najboljim sportistima Subotice u 2021. godini

U nastavku spisak nagrađenih sportista i klubova, kao i posebnih priznanja za 2021. godinu.

PIONIRI

  1. Nenad Zakić (jedrenje)
  2. Matija Pižurica (boks)
  3. Erik Marton (gimnastika)
  4. Boris Boršoš (plivanje)
  5. Balaž Benčik Maša (dizanje tegova)
  6. Maja Ostojić (odbojka)
  7. Teodora Blagojević, Reka Arnold, Ana Bogosavljev i Boglarka Korhec Maja
  8. Bertalan Molnar (jedrenje)
  9. Mateja Borojević (džudo)
  10. Eniko Fabijan (biciklizam)

Uručena priznanja najboljim sportistima Subotice u 2021. godini

JUNIORI

  1. Nina Šabić (gimnastika)
  2. Maksim Puškar (atletika)
  3. Kopunović Marko (rvanje)
  4. Mark Perčić (biciklizam)
  5. Nikola Koltin (plivanje)
  6. Filip Kulić (gimnastika)
  7. Baić Elena (odbojka)
  8. Nora Bognar (sportsko penjanje)
  9. Marko Pižurica (boks)
  10. Petra Buljovčić (jedrenje)

Uručena priznanja najboljim sportistima Subotice u 2021. godini

SENIORI

  1. Andrej Barna (plivanje)
  2. Sebastijan Nađ (rvanje)
  3. Nenad Pavković (ronjenje)
  4. Tijana Filipović (fudbal)
  5. Stefan Kostadinović (stoni tenis)
  6. Tamaš Kajdoči (dizanje tegova)
  7. Veljko Gligorić (boks)
  8. Kristina Boja (jedrenje)
  9. Nemanja Jungić (odbojka)
  10. Jovana Đurić (plivanje)

EKIPE

  1. Rvački klub "Spartak" i Ženski fudbalski klub "Spartak"
  2. Klub dizača tegova "Spartak"
  3. Muški odbojkaški klub "Spartak"

Uručena priznanja najboljim sportistima Subotice u 2021. godini

VETERANI

  • Radovan Radulović
  • Ištvan Priboj
  • Milan Bogić

Uručena priznanja najboljim sportistima Subotice u 2021. godini

POSEBNA PRIZNANJA

  • Laslo Ubori - 55 godina rada u atletici
  • Veselin Uzelac - za postignute rezultate u 2021 godini
  • Jedriličarski klub Reful -10 godina postojanja kluba
  • Zvonko Bačić - za 45 godina provedenih u odbojci
  • Jasmina Nađ - za niz sportskih uspeha u Srbiji i inostranstvu u 2021. godini
  • Veso Avram - za osvojenu bronzanu medalju na Šahovskoj olimpijadi slepih i slabovidih
  • Mihalj Kovač - za šest decenija u aero-sportu
  • Aleksandar Stajnfeld - za odlične rezultate u 2021. godini
Izvor: Subotica.com
Dodelа priznanja u akciji "Sportista grada Subotice" Dodelа priznanja u akciji "Sportista grada Subotice" Dodelа priznanja u akciji "Sportista grada Subotice" Dodelа priznanja u akciji "Sportista grada Subotice" Dodelа priznanja u akciji "Sportista grada Subotice" Dodelа priznanja u akciji "Sportista grada Subotice" Dodelа priznanja u akciji "Sportista grada Subotice" Dodelа priznanja u akciji "Sportista grada Subotice"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 3689

Povezana vest

Povezane teme

davor štefanek

sportista godine

najbolji sportisti subotice

izbor za najboljeg sportistu

stevan bakić

nataša aleksić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.