Komentara: 1
Pregleda: 5155
Foto

Uručena nagrada učenicima za igračku od recikliranog materijala

25.03.2019. u 16:45h
Izvor: Subotica.com
Učenicima 2. a razreda OŠ "10. oktobar", koji su pobedili u drugom izazovu SBB fondacije "Ne prljaj. Nemaš izgovor!" svečano je uručena zaslužena nagrada - vaučer u vrednosti od 2.500 evra. Ipak, goste iz Beograda nisu pustili da kući odu praznih ruku, već su za njih naslikali i uramili ekološku sliku, kao mali znak pažnje i zahvalnosti za ovu veliku nagradu.
Uručena nagrada učenicima za igračku od recikliranog materijala

U drugom izazovu SBB Fondacije "Ne prljaj. Nemaš izgovor!" učestvovalo je čak 302 odeljenja iz cele Srbije, a pobedničko odeljenje iz Subotice napravilo je kocku edukativnog karaktera, koristeći karton, žicu i čepove, na kojoj su postavili i mali časovnik kako bi ukazali na vreme koje je potrebno da se otpad razloži u prirodi. Prema rečima Melinde Đurić Kiš, direktorke OŠ "10. oktobar", đaci su već odličili na šta će zasluženu nagradu potrošiti, te da će se škola potruditi da njihove želje usliši.

- Želja im je da otputuju na jednodnevnu ekskurziju u Beograd, posete Kalemegdan i sve druge znamenitosti glavnog grada, što ćemo i ostvariti. Drugi deo sredstava utrošiće se na dečji parkić, u kojem ćemo na betonu iscrtati tvister i šah figure, tako da imaju kreativan prostor na kojem će moći da se igraju, dok ćemo ostatak sredstava iskoristiti da bismo školi obezbedili potrebna sredstva za nastavu - rekla je Đurić Kiš, dodajući da ova škola ima redovnu ekološku sekciju, na kojoj đaci uče o važnosti zaštite životne sredine. - Cilj je da razvijemo ekološku etiku kod učenika, da ukažemo koliko je važno čuvati naše prirodne resurse i smatram da s tim treba početi u što ranijem dobu, kako bi ekologija postala deo njihovog života.

Uručena nagrada učenicima za igračku od recikliranog materijala

SBB fondacija pokrenula je kampanju "Ne prljaj. Nemaš izgovor – Izazov" prošle godine, s ciljem da se kroz igru deca osnovnoškolskog uzrasta priključe ekološkoj borbi i podizanju svesti o potrebi zaštite životne sredine. Do sada je u kampanji učestvovalo preko 13.300 dece iz cele Srbije, kojima je Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije, poručila da su svi pobednici, jer su želeli nešto novo da nauče.

- Želeli smo da ukažemo na to da je naša zemlja prljava, da nema potrebe za tim i da sve što treba da učinimo jeste da to smeće bacimo tamo gde mu je mesto, a to je u kontejner. Svi znamo da deca najbolje uče kroz igru, a to je i najvažnija poruka koju želimo da pošaljemo, hajde da se igramo, hajde da naučimo nešto novo i da sačuvamo zemlju koju imamo - rekla je Lukić.

Uručena nagrada učenicima za igračku od recikliranog materijala

Treći "Ne prljaj. Nemaš izgovor! – Izazov" je u trenutno u toku, a učenici osnovnih škola ovoga puta imaju zadatak da osmisle pesmicu s ekološkom porukom. Konkurs traje do 29. marta, te iz SBB fondacije pozivaju da se svi zainteresovani osnovci priključe izazovu i osvoje vredne nagrade.

Izvor: Subotica.com
Uručenje nagrade SBB fondacije za učenike Uručenje nagrade SBB fondacije za učenike Uručenje nagrade SBB fondacije za učenike Uručenje nagrade SBB fondacije za učenike Uručenje nagrade SBB fondacije za učenike Uručenje nagrade SBB fondacije za učenike Uručenje nagrade SBB fondacije za učenike Uručenje nagrade SBB fondacije za učenike
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 4 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 5155

Povezana vest

Povezane teme

ekologija

sbb

osnovna škola 10. oktobar

OŠ 10. oktobar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.