Komentara: 2
Pregleda: 3232

URS sakupljao potpise u Čantaviru i Bačkim vinogradima

16.05.2011. u 16:55h
Izvor: RTV Yueco
URS sakupljao potpise u Čantaviru i Bačkim vinogradima

Juče su u Čantaviru i Bačkim vinogradima aktivisti Ujedinjenih regiona Srbije sakupljali potpise za Narodnu peticiju, kojom se zalažu za decentralizaciju. U Subotici jee do sada sakupljeno oko 3000 potpisa i građani se najčešće odlučuju za potpisivanje kako bi novac ostao gradu i mesnim zajednicama.

Eržebet Evetović iz Čantavira potpisala je peticiju. Svoj potpis je dala, jer veruje da će bolje da živi kada se izbore za decentralizaciju.

Meštane Čantavira najviše je interesovao deo peticije koji propagira da građani biraju sami svoje gradonačelnike i da zarađeni novac ostane gradu.

Nakon Čantavira, potpisi su se prikupljali u Bačkim Vinogradima. Pošto se obeležavao Dan sela, predstavnici mesne zajednice nisu dozvoli da se u blizini postavi štand URS-a, tako da su potpisi sakupljani dok je trajalo takmičenje u kuvanju gulaša.

Kampanja koju vodi Gradski odbor URS-a u Subotici odnosi se na sva gradska i prigradska naselja. Cilj narodne peticije je da novac zarađen u Subotici tu i ostane i da sami Subotičani odlučuju o prioritetima u svome gradu, a ne da to rade političari umesto njih.

Sakupljanje potpisa trajaće do kraja maja. Do sada je oko 3000 Subotičana podržalo Narodnu peticuju URS-a.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3232
Povezane teme

Ujedinjeni regioni Srbije

Ujedinjeni regioni Subotica

URS Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.