Komentara: 26
Pregleda: 9700

Uputstvo za donošenje hrane i napitaka pacijentima u bolnici

15.07.2019. u 14:15h
Izvor: Subotica.com
U toku letnjih meseci, u Opštoj bolnici Subotica na snazi je Uputstvo posetiocima za donošenje hrane i napitaka pacijentima koji su hospitalizovani na lečenju, a pre donošenja bilo kakvih namirnica, iz bolnice napominju da je neophodno konsultovati se sa lekarom na odeljenju na kojem se pacijent leči.
Uputstvo za donošenje hrane i napitaka pacijentima u bolnici

Prema Uputstvu, na listi hrane i napitaka koji se ne smeju donositi pacijentima su kuvana, pečena ili na drugi način spremljena hrana (sendviči, kolači, domaći sladoled), suhomesnati proizvodi (salame, kobasice), mlečni proizvodi (mleko, kiselo mleko, jogurt, sir, puter, namazi), lako kvarljivo voće u sirovom obliku (kajsije, breskve, trešnje, višnje, jagode) i povrće u sirovom obliku (paradajz, paprika, krastavac).

Pacijentima na lečenju se može doneti flaširana voda, sokovi u originalnom fabričkom pakovanju ne većoj količini od dve litre, konzervirana hrana u originalnom fabričkom pakovanju sa deklaracijom u manjim količinama (originalno pakovani keks, fabrički sladoled), slana i slatka peciva u manjim količinama dovoljnim za jedan obrok, te banane i jabuke takođe u manjim količinama.

Iz Opšte bolnice napominju da je pre donošenja bilo kakvih namirnica, voća ili napitaka sa odobrene liste, neophodno konsultovati se sa lekarom na odeljenju na kojem se pacijent leči.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 26
Pregleda: 9700
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.