Komentara: 0
Pregleda: 2322

Upravni odbor smenio direktorku

16.09.2009. u 10:13h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Upravni odbor smenio direktorku

Upravni odbor subotičkog Dečijeg pozorišta zatražio je ostavku direktorke pozorišta Jake Prke Vujević. Odluka o tome doneta je dan pre zakazanog generalnog štrajka, koji je sindikat ove ustanove najavio zbog nezadovoljstva radom pozorišta. Odluku UO Dečijeg pozorišta o smenjivanju direktorke trebalo bi da odobri Skupština grada, nakon čega će ona biti punovažna.

Kako tvrde u sindikatu ove pozorišne kuće, jedan od razloga za reagovanje Upravnog odbora nije samo višemesečno nezadovoljstvo zaposlenih radom ustanove, već i činjenica da je poslovanje pozorišta predmet istrage policije i gradske budžetske komisije.

Deo zaposlenih u Dečijem pozorištu, uz podršku sindikata Nezavisnost te ustanove, upravo zbog nezadovoljstva radom ustanove i svojim položajem, tražio je ostavku direktorke pozorišta još pre nekoliko meseci. Jaka Prka Vujević je zatražila određeno vreme da pripremi svoju ostavku, ali je Upravni odbor nakon najave štrajka zaposlenih zakazao hitnu sednicu i doneo navedenu odluku, iako je direktorka već izvesno vreme na bolovanju.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2322
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.