Komentara: 1
Pregleda: 2439

Upravljanje otpadom glavna tema na skupu "Planska i normativna zaštita prostora i životne sredine"

05.04.2013. u 12:12h
Izvor: RTV Yueco
Upravljanje otpadom i planiranja predela i ruralnih prostora su dve glavne teme na sedmom naučnom skupu pod nazivom “ Planska i normativna zaštita prostora i životne sredine” koji se održava u Subotici i na Paliću.
Upravljanje otpadom glavna tema na skupu "Planska i normativna zaštita prostora i životne sredine"

Organizatori kažu da je najviše radova iz oblasti upravljanja otpadom. Na skupu će biti prezentovani i radovi koji razmatraju trenutnu situaciju u oblasti izrade I sprovođenja planske dokumentacije u Srbiji, kao i pravno okruženje u kojem se ovi dokumenti rade, naročito imajući u vidu najavljenu izmenu zakonske regulative u oblasti prostornog planiranja i životne sredine.

Rastući trend korišćenja predela i ruralnih prostora kao okosnice turizma i privrednog razvoja Srbije zahteva drugačiji, proaktivni pristup planiranju ovih prostora u skladu sa principima održivog razvoja i zaštite neobnovljivih resursa. U Ministarstvu prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja kažu da je u toku izmena zakonske regulative u oblasti prostornog planiranja i životne sredine.

Na skupu će biti prezentovano više od 130 radova. Pored domaćih autora svoja iskustva sa prisutnima će da podele i eksperti iz Austrije, Holandije, Slovenije, Slovačke, Češke, Grčke, Francuske, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

U proteklih šest skupova prezentovano je i objavljeno 313 radova, sa preko 3000 stranica teksta u šest zbornika. Namera organizatora je da pokuša da otvori, rasvetli i unapredi neka pitanja u domenu metodologije i prakse upravljanja otpadom i planiranja predela i ruralnih prostora kao i njihovog uticaja na sveobuhvatni održivi razvoj.

Organizator skupa je Asocijacija prostornih planera. Skup se zatvara u subotu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2439
Povezane teme

upravljanje otpadom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.