Komentara: 3
Pregleda: 3112
Foto

Upoznajte VTŠ kroz "Otvoreni dan" u subotu

21.03.2018. u 15:05h
Izvor: Subotica.com
Manifestacija "Otvoreni dan" održaće se u subotu, 24. marta, na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija. U periodu od 10 do 14 časova, budući studenti biće u prilici da se upoznaju sa studijskim programima, profesorima, sadašnjim i bivšim studentima, kao i kompanijama sa kojima ova visokoobrazovna ustanova sarađuje.
Upoznajte VTŠ kroz "Otvoreni dan" u subotu

Visoka tehnička škola strukovnih studija je prošle godine kao pilot projekat organizovala "Otvorena vrata", kako bi buduće studente upoznala sa studijskim programima i mogućnostima koje nudi. Nakon što su pristigle pozitivne reakcije, odlučili su da i ove godine organizuju dan "Otvorenih vrata".

- Tokom trajanja manifestacije, prisutni će biti u prilici da obiđu učionice i laboratorije, da porazgovaraju sa profesorima i studentima, kao i predstavnicima kompanija i našim bivšim studentima koji rade kao inženjeri u različitim strukama. Imaće mogućnost da pogledaju na kakvim projektima radimo, a takođe smo pripremili mali kutak za razonodu, gde će moći da se neformalno upoznaju sa našom ustanovom. Značajno je i to što će biti prisutno oko desetak kompanija sa kojima uspešno sarađujemo i oni će napraviti jednu malu berzu poslova, gde će našim studentima završnih godina studija ponuditi poslove - rekao je prof. dr Zlatko Čović, pomoćnik direktora Visoke tehničke škole strukovnih studija.

Upoznajte VTŠ kroz "Otvoreni dan" u subotu

Svečano otvaranje manifestacije predviđeno je za 10 časova i 15 minuta, nakon čega će uslediti prezentacija studijskih programa i visokoškolske ustanove. Potom će bivši studenti ukratko prezentovati svoj rad u kompanijama, a druženje će potrajati sve do 14 časova.

- "Otvoreni dan" je ujedno i naš pokušaj da motivišemo mlade ljude da ipak ostanu u ovom gradu i našoj državi, jer su inženjerske struke trenutno najtraženije struke, te svako ko je imalo zainteresovan za tehničke struke može da nađe dobro plaćen posao - dodao je prof. dr Čović.

Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, prenela je utiske sa prošlogodišnje manifestacije.

Bilo je zaista sjajno jer je došlo mnogo budućih studenata, što sa prijateljima, što sa roditeljima, obilazili su učionice, dešavanja, imali su mnoštvo pitanja za prisutne i verujem da je upravo "Otvoreni dan" doprineo njihovoj odluci da li da upišu studije - rekla je Aleksić.

Upoznajte VTŠ kroz "Otvoreni dan" u subotu

Izvor: Subotica.com
Najava "Otvorenog dana" u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija Najava "Otvorenog dana" u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija Najava "Otvorenog dana" u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija Najava "Otvorenog dana" u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija Najava "Otvorenog dana" u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija Najava "Otvorenog dana" u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija Najava "Otvorenog dana" u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija Najava "Otvorenog dana" u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 4 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 3112
Povezane teme

studenti subotica

visoka tehnička škola strukovnih studija

dan otvorenih vrata

zlatko čović

otvorena vrata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.