Komentara: 0
Pregleda: 1599

Upis prvaka u osnovne škole počinje u ponedeljak

30.03.2018. u 12:27h
Izvor: Subotica.com
Upis budućih prvaka u osnovne škole počeće u ponedeljak, 2. aprila, i trajaće sve do 31. maja, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje. Učenici koji se ne upišu do 31. maja, moći će to da urade do početka školske godine.
Upis prvaka u osnovne škole počinje u ponedeljak

U prvi razred osnovne škole upisuje se svako dete koje do 1. septembra navrši najmanje šest i po godina, a najviše sedam i po godina. To znači da se u prvi razred u školskoj 2018/19. godini upisuje generacija dece rođena od 1. marta 2011. do 28. februara 2012. godine.

U školu mogu da se upišu i deca koja do 1. septembra navrše šest godina do šest i po godina, uz obaveznu proveru njihove spremnosti za polazak u školu, kao i deca starija od sedam i po godina, koja zbog bolesti ili drugih razloga, nisu upisana u prvi razred.

Škole su dužne da upišu svako dete s područja škole, a na zahtev roditelja i u skladu s prostornim i kadrovskim mogućnostima, da upišu i dete s područja druge škole.

Prema podacima Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, očekuje se da će se u 2018/19. školskoj godini, u osnovne škole u Vojvodini, u prvi razred upisati oko 17.600 učenika, što je približno isti broj dece u poređenju sa prethodnom školskom godinom. Iz nadležnog sekretarijata poručili su da su sve vojvođanske osnovne škole spremne za upis prvaka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1599
Povezane teme

upis u školu

upis u prvi razred

upis prvaka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.