Komentara: 2
Pregleda: 6286

Upis dece u PU "Naša radost" počinje u ponedeljak

12.04.2018. u 13:59h
Izvor: Subotica.com
Upis dece u PU "Naša radost" trajaće do 16. do 27. aprila, a osim neophodne dokumentacije, ove godine roditelji treba da prilože i potvrdu da je dete zdravo i uredno vakcinisano prilikom smeštanja u vrtić.
Upis dece u PU "Naša radost" počinje u ponedeljak

Upis je ove godine obavezan za decu predškolskog uzrasta, rođenu od 1. marta 2012. do 1. februara 2013. godine. Roditelji koji decu prvi put upisuju u PU "Naša radost", neophodnu dokumentaciju treba da predaju na šalteru Uprave, dok roditelji čija deca već pohađaju ovu predškolsku ustanovu, to mogu da učine u vrtićima. 

Obrazac molbe roditelji mogu da skinu sa sajta ustanove ili da ga preuzmu u Upravi, a roditelji dece koja su već upisana mogu da ga podignu u vrtićima. Novina od ove godine je da će, prilikom smeštanja deteta u vrtić, roditelji morati da prilože i potvrdu da je dete zdravo i uredno vakcinisano, što podnose od 1. septembra, a ne prilikom konkurisanja. Bez takve potvrde, dete neće biti smešteno u vrtić. Deca koja imaju privremene i trajne kontraindikacije, zbog čega ne mogu da dobiju određenu vakcinu, potvrdu mogu da dobiju od lekarske komisije, koju formira Ministarstvo zdravlja, i samo od te komisije potvrda će biti uvažena - kaže Veljko Vojnić, tehnički direktor PU "Naša radost".

Upis dece u PU "Naša radost" počinje u ponedeljak

Iako se još uvek ne zna tačan broj dece koja će biti upisana, kao ni broj grupa, prema trenutnoj proceni predškolske ustanove, u celodnevnom boravku biće oko 600 slobodnih mesta.

- Videćemo da li će biti potrebe za ukidanjem nekih školskih odeljenja, pa da povećamo jaslene grupe, ali u ovom trenutku ne raspolažemo s tim informacijama, dok ne vidimo koliko dece će se ispisati i dok se ne preda sva dokumentacija. Kada obradimo dokumentaciju, predaćemo predlog Gradskom veću da donese odluku o broju dece koja će biti primljena i broju grupa koje će se formirati - dodaje tehnički direktor.

Ukoliko bude više dece u odnosu na broj slobodnih mesta, prioritet se određuje prema Pravilniku o kriterijumima za upis dece u predškolske ustanove, kao i prema proceni socijalnog statusa porodice od strane PU "Naša radost", na šta im je, prema rečima Veljka Vojnića, prošle godine skrenulo pažnju nadležno ministarstvo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 6286
Povezane teme

Naša Radost Subotica

veljko vojnić

vrtić

naša radost

upis u vrtiće

predškolska ustanova naša radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.