• Pregleda: 5158

Upis dece u PU "Naša radost" počinje u ponedeljak

Upis dece u PU "Naša radost" trajaće do 16. do 27. aprila, a osim neophodne dokumentacije, ove godine roditelji treba da prilože i potvrdu da je dete zdravo i uredno vakcinisano prilikom smeštanja u vrtić.
Upis dece u PU "Naša radost" počinje u ponedeljak

Upis je ove godine obavezan za decu predškolskog uzrasta, rođenu od 1. marta 2012. do 1. februara 2013. godine. Roditelji koji decu prvi put upisuju u PU "Naša radost", neophodnu dokumentaciju treba da predaju na šalteru Uprave, dok roditelji čija deca već pohađaju ovu predškolsku ustanovu, to mogu da učine u vrtićima. 

Obrazac molbe roditelji mogu da skinu sa sajta ustanove ili da ga preuzmu u Upravi, a roditelji dece koja su već upisana mogu da ga podignu u vrtićima. Novina od ove godine je da će, prilikom smeštanja deteta u vrtić, roditelji morati da prilože i potvrdu da je dete zdravo i uredno vakcinisano, što podnose od 1. septembra, a ne prilikom konkurisanja. Bez takve potvrde, dete neće biti smešteno u vrtić. Deca koja imaju privremene i trajne kontraindikacije, zbog čega ne mogu da dobiju određenu vakcinu, potvrdu mogu da dobiju od lekarske komisije, koju formira Ministarstvo zdravlja, i samo od te komisije potvrda će biti uvažena - kaže Veljko Vojnić, tehnički direktor PU "Naša radost".

Iako se još uvek ne zna tačan broj dece koja će biti upisana, kao ni broj grupa, prema trenutnoj proceni predškolske ustanove, u celodnevnom boravku biće oko 600 slobodnih mesta.

- Videćemo da li će biti potrebe za ukidanjem nekih školskih odeljenja, pa da povećamo jaslene grupe, ali u ovom trenutku ne raspolažemo s tim informacijama, dok ne vidimo koliko dece će se ispisati i dok se ne preda sva dokumentacija. Kada obradimo dokumentaciju, predaćemo predlog Gradskom veću da donese odluku o broju dece koja će biti primljena i broju grupa koje će se formirati - dodaje tehnički direktor.

Ukoliko bude više dece u odnosu na broj slobodnih mesta, prioritet se određuje prema Pravilniku o kriterijumima za upis dece u predškolske ustanove, kao i prema proceni socijalnog statusa porodice od strane PU "Naša radost", na šta im je, prema rečima Veljka Vojnića, prošle godine skrenulo pažnju nadležno ministarstvo.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
brat djura Odgovori
Bicu pristojan pa cu reci da ne govorite istinu. Danas je 15 april a na tom vasem sajtu nema nikave informacije o upisu za 2018/19, niti obrasca za preuzimanje !
Olivera
Vi očigledno ne umete da koristite internet. Od 10.aprila stoji informacija na naslovnoj strani sajta. A u tekstu možete pronaći (napisano Obrazac "Molba za upis" možete preuzeti ovde) i klikom na "ovde" stižete do molbe.
http://www.nasaradost.edu.rs/yu/aktuelno/2018/upis.html
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.