• Pregleda: 2944

Univerzalne parking karte za invalide

Univerzalne parking karte za invalide

Počev od 2012. godine nove parking kartice za osobe sa invaliditetom biće univerzalne i važiće na teritoriji cele Republike Srbije.

Na samim karticama uvedene su određene bezbednosne funkcije za sprečavanje falsifikovanja i postavljaće se na desnoj strani prednjeg vetrobranskog stakla vozila, na vidljivom mestu. Osobe sa invaliditetom imaće mogućnost da koriste rezervisana mesta za parking koja su najbliža njihovoj destinaciji, rečeno je juče u "Parking servisu" u Beogradu.

Cilj uvođenja jedinstvenih parking kartica je unapređenje kvaliteta života osoba sa invaliditetom i ostvarivanje prava na jednake povlastice pri parkiranju na teritoriji republike. Uvođenjem jedinstvenog modela parking kartice unapređuje se uključivanje osoba sa invaliditetom u socio-ekonomski život. Nove kartice znatno će doprineti smanjenju zloupotrebe i time i omogućiti osobama sa invaliditetom da ostvare svoje pravo na parkiranje. Kako bi sprečili nepropisno zauzimanje parking mesta koja su rezervisana za osobe sa invaliditetom, JKP "Parking servis" će nastaviti po prioritetu da uklanja vozila koja zauzimaju takva mesta.

Inicijativu za izdavanje novih standardizovanih i zaštićenih kartica pokrenuli su Ministarstvo rada i socijalne politike, JKP "Parking servis", Udruženje parkirališta Srbije i Forum mladih za osobe sa invaliditetom.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
penzijoner Odgovori
niste odredili dokolikonstepeni invalidnosti pripada osloba\anje parkinga jel nisu samo invalidi koji su uinvaliskim kolicima
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.