Komentara: 11
Pregleda: 15883

Umro i treći mladić iz automobila

23.01.2011. u 18:06h
Izvor: Blic
Umro i treći mladić iz automobila

Samo dan nakon stravične nesreće koja je preksinoć u centru Subotice odnela dva života, u subotičkoj bolnici juče po podne preminuo je Nikola V. (20), vozač „pežoa“ u kojem su prethodno veče na licu mesta poginuli L. V. (17) i Strahinja M. (20).

Nesreća se dogodila na Segedinskom putu, u samom centru grada kod hotela “Patrija”, kada je Nikola V. u noći između petka i subote vozio očev „pežo“. Nakon stravičnog udarca u drvo, kada su njegova dvojica saputnika poginula, Nikola V. je s teškim povredama primljen na Odeljenje reanimacije subotičke bolnici, bio je već u komi, a prognoze lekara nisu bile nimalo optimistične.

- Imao je vrlo teške povrede mozga i dva polomljena rebra. Bilo je pitanje vremena kada će izdahnuti. Nije dolazio svesti nijednog trenutka od kada je primljen. Kolege su učinile sve što je u njihovoj moći da pomognu nesrećnom mladiću, ali su povrede bile zaista teške - rečeno je „Blicu“ u Opštoj bolnici u Subotici.

Na licu mesta kod Okružnog zatvora i pored semafora ispred hotela „Patrija“ i juče su bili vidljivi tragovi nesreće, iako su komunalne ekipe u subotu prale krv sa trotoara. U međuvremenu, Suboticom kruže priče da je nesreća posledica ulične trke.

- Bio sam na nekoj proslavi na Paliću i nešto pre pola četiri sam se vraćao u Subotici. Kada sam prolazio pored zgrade Policijske uprave, pored mene su strahovitom brzinom proletela dva automobila. Jedan me obišao sa leve, a drugi sa desne strane. Išli su u pravcu centra grada. Svega minut kasnije sam naišao na stravičan prizor i isprevrtane automobile. Jedno telo je bilo na putu - opisuje događaj jedan od očevidaca.

U automobilu koji se prevrnuo izbegavajući da pregazi telo jednog od nastradalih koje je bilo na ulici lakše je povređen suvozač Petar M. On je bio na zadnjem sedištu “tojote” koja se prevrnula na raskrsnici ulica Segedinske i Đure Đakovića, a nakon ukazane pomoći pušten je na kućno lečenje. Zasada nema zvaničnih podataka da li je i “tojota” učestvovala u kobnoj uličnoj trci.

Još se ne zna da li su mladići bili pod dejstvom alkohola, jer u međuvremenu nisu stigli nalazi sa obdukcije tela, ali nije usključena ni mogućnost da je i prekomerna upotreba alkohola jedan od uzroka nesreće.

Maloletni L. V., učenik drugog razreda Srednje ekonomske škole „Bosa Miličević“, pre nesreće je u centru Subotice bio sa društvom iz razreda u kafiću „Neptun“, koji je inače ranije držao njegov otac. Međutim, niko ne zna kako je završio sa tri godine starijim mladićima.

- Bili smo zajedno u provodu i on je nešto posle dva sata otišao. Prošle sedmice se preselio u Kikindu i tamo se prebacio u školu. Sada je došao da se vidi sa društvom iz razreda, jer smo se dogovorili da ćemo svi zajedno izaći u grad. Ne poznajem te mladiće sa kojim je bio u automobilu, niti sam ih video te noći. Ne znam kada se dogovorio s njima da se nađu. Da je bar ostao sa nama, do ovoga ne bi došlo. Bio je sjajan momak i dobar drug. Ostala je velika praznina posle njega - priča jedan od drugova maloletnog L. V.

Sahrana Strahinje M. je danas u 12 časova, a sat i po kasnije biće sahranjen i L. V. Obe sahrane su na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi.

Mesto nesreće - Subotica
Mesto tragične pogibije trojice mladića

Poginula trojica Subotičana u teškoj saobraćajnoj nesreći
Slupani "pežo" (amaterski snimak)

Izvor: Blic
Postavljeno pre 13 godina i 3 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 15883
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.