• Pregleda: 7915

Ultramaratonoci trčali za korisnice "Kolevke"

Zahvaljujući učesnicima 10. Državnog prvenstva u ultramaratonu koji je imao humanitarni karakter, dve korisnice Doma za decu sa smetnjama „Kolevka“ će sa svojim pratiocima prvi put otići na letovanje.
Ultramaratonoci trčali za korisnice "Kolevke"

U prostorijama „Pannon“ televizije Tanji Kiš i Gordani Lukač, korisnicama dva dnevna boravka pri Domu za decu „Kolevka“, juče su uručeni vaučeri za desetodnevni aranžman u Grčkoj.

Zbog prirode bolesti, cerebralne paralize i kretanja u invalidskim kolicima one su o odlasku na more do sada mogle samo da sanjaju. Dvadeset sedam takmičara desetog, jubilarnog Državnog prvenstva u ultramaratonu, koje je održano 21. juna na Paliću, se potrudilo da im tu želju pretoči u realnost. Vođeni jakim motivom, takmičari su pod nogama zajedno ostavili 240 pređenih kilometara, a sredstvima od kotizacije omogućili su Tanji i Gordani da sa drugarima u septembru krenu na toliko željeni odmor.

Najboljim učesnicima trke predsednica Ultramaratonskog kluba „Paligo palus“, Elvira Janoši juče je i zvanično uručila medalje, dok su im kao odgovor na humani gest dve korisnice predale zahvalnice Doma „Kolevka“ i prigodne poklone.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
sloba958 Odgovori
Divno
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.