Komentara: 2
Pregleda: 1794

Ukrali mašinu od 10 tona

02.08.2010. u 22:18h
Izvor: Blic
Ukrali mašinu od 10 tona

Iz subotičke fabrike „Zorka", koju je ove godine kupila „Viktorija grupa", nestao je generator u vlasništvu Pavla Medenice koji ga je kupio na licitaciji 2004. godine. On je za energanu i postrojenje teško oko deset tona pre šest godina platio 944.200 dinara, a kada je 28. jula ove godine otišao da vidi kako bi mogao da ga iznese iz fabrike, generatora više nije bilo. Niko od nadležnih u fabrici nije znao kada je i kako nestalo postrojenje.

- Pre dve nedelje sam obišao energanu koja se nalazi na prvom spratu na oko sedam do osam metara visine i generator je bio u fabrici. Supruga i ja smo ponovo otišli prošle nedelje i imao sam šta da vidim. Zid je bio porušen, a postrojenja nije bilo.

Da bi se iznelo tako nešto potrebna je dizalica od oko 60 tona jer su u generatoru bakarne šipke i bez rušenja zida drugačije mu se i nije moglo prići. Niko u fabrici nije znao da mi kaže kada i kako je nestao generator - priča Pavle Medenica.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 13 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1794
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.