Komentara: 4
Pregleda: 2882

Uklanja se divlja deponija u Donjem Tavankutu

12.09.2019. u 11:30h
Izvor: TV Subotica
U toku je uklanjanje divlje deponije u Donjem Tavankutu. Procena je da će se svi radovi završiti do kraja sledeće nedelje, a da će količina smeća koje će biti prevezeno na Gradsku deponiju dostići oko 1.500 tona.
Uklanja se divlja deponija u Donjem Tavankutu

Iako su Gornji i Donji Tavankut u sistemu odvoženja kućnog smeća putem žutih vreća, ovo je slika divlje deponije u tom selu, a kraći je spisak onoga čega nema, od onoga što se tamo može pronaći – od kućnog smeća, preko šuta, sve do leševa uginulih domaćih životinja. Otpad je i ranije uklanjan, a sada je akcija ponovo u toku.

Međutim, smeće može da se očisti samo sa puteva, odnosno javnih površina, dok onaj deo koji se nalazi na privatnoj parceli, nadležno preduzeće i Grad nisu u mogućnosti da odnosu. Ono što su zatekli kada su prvi put došli, bili su potpuno neprohodni putevi od gomila otpada.

- Počeli smo 3. septembra i očekujemo da ćemo sve radove koji su potrebni da bi se očistilo i odnelo smeće sa ove površine završiti oko 20. septembra. Za sada, predviđamo da ćemo odneti oko 2.500 kubnih metara smeća na Gradsku deponiju, što je u količinskom smislu oko 1.500 tona smeća koje se našlo na ovom prostoru - kaže Joža Červeni, šef Radne jedinice "Higijena grada" u JKP "Čistoća i zelenilo".

Uklanja se divlja deponija u Donjem Tavankutu

Uklanja se divlja deponija u Donjem Tavankutu

JKP "Čistoća i zelenilo" od početka godine uklonilo je slične deponije sa pet lokacija – oko Bajske pruge, u Lošinjskoj ulici, Vuka Madušića i sa Đurđinskog puta u Starom Žedniku. Ukupno je odvezeno više od 2.000 tona, odnosno 3.000 kubnih metara smeća.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2882
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

divlja deponija

uklanjanje divlje deponije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.