Komentara: 6
Pregleda: 6854

Ukidanje zelenog kartona od Nove godine

21.12.2011. u 16:42h
Izvor: RTV Yueco
Ukidanje zelenog kartona od Nove godine

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije (UOS) Vladan Manić najavio je danas da od 1. januara 2012. godine, vozačima iz naše zemlje neće biti potrebna "zelena karta" za osiguranje motornih vozila za putovanje u 27 zemalja članica Evropske unije, Švajcarsku, Norvešku, Island, Andoru, Hrvatsku i Crnu Goru.

"To, praktično, znači da od 1. januara, osim polise osiguranja, redovne, koju naši građani poseduju i registarskih tablica, nije im potrebno ništa od dokumentacije, vezano za vozila", objasnio je generalni sekretar UOS-a. Manić je napomenuo da je Srbija uspela i da produži naš bilateralni sporazum kada je u pitanju Crna Gora i važenje tog sporazuma počinje da teče od 1. januara 2012. godine, što znači da ostaje isti režim saobraćaja kakav je bio i do sada sa Crnom Gorom, odnosno, naše polise važe u Crnoj Gori, a crnogorske važe u Srbiji.

"Makedonija nije potpisnica multilateralnog sporazuma, niti sa njima imamo sklopljen bilo kakav bilateralni sporazum, tako da su za Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu, od zemalja u okruženju, i dalje potrebne 'zelene karte'", rekao je generalni dsekretar UOS-a.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 6854
Povezane teme

zeleni karton

da li je potreban zeleni karton

gde je potreban zeleni karton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.