Komentara: 23
Pregleda: 25593

Uhapšeno sedmoro Subotičana zbog sumnje za krijumčarenje ljudima

14.05.2014. u 17:14h
Policija je jutros uhapsila 10 osoba, od toga sedmoro iz Subotice i jednu osobu iz Kanjiže, zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od januara 2014. do sredine maja 2014. godine kao organizovana kriminalna grupa izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.
Uhapšeno sedmoro Subotičana zbog sumnje za krijumčarenje ljudima

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u Novom Sadu da su osumnjičeni od januara ove godine prokrijumčarili više od 100 ilegalnih migranata. Akcija je planirana dugo  i  obavljena je u saradnji sa Nacionalnim istražnim biroom iz Mađarske i sa Tužilaštvom za organizovani kriminal Republike Srbije. Ilegalni migranti uglavnom bili iz Palestine, Sirije i Avganistana, a kriminalnom grupom rukovodio je V.T.

Najveći broj  članova te grupe iz Novog Sada i Subotice i po jednom migrantu su  od 1.000 pa i više evra, dok su drugi u tom lancu naplaćivali od 50 do 100 evra po osobi, a migranti su tranportovani najčešće na teritorije Italije i Austrije.Kako je MUP ranije saopštio, policijski službenici MUP-a Srbije, Uprave kriminalističke policije po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, u saradnji sa Upravom granične policije, policijskim službenicima područniih policijskih uprava u Subotici, Novom Sadu, Beogradu, Kikindi i Somboru, u paralelnoj policijskoj istrazi vođenoj sa Nacionalnim istražnim biroom Mađarske, nakon višemesečne razmene operativnih podataka i dokaza, uhapsili su deset osoba.

Uhapšeni su V.T. (1987), S.M (1988), S.N. (1986), M.S. (1992), T.M. (1992) T.S. (1990) i G.A. (1976) svi iz Subotice, kao i B.G. (1982) iz Kanjiže, K.V. (1961) iz Bogojeva (Odžaci) B.D. (1976), državljanin Republike Hrvatske, iz Osijeka. Kako je utvrđeno, osumnjičeni V.T. je na teritoriji Subotice organizovao kriminalnu grupu, u cilju vršenja krivičnog dela nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, tom prilikom su sa područja Srbije, na područje Mađarske i drugih zemalja EU krijumčareni ilegalni migranti.

U saradnji sa policijskim službenicima Mađarske, do sada je tri puta presečen lanac krijumčarenja ljudi, koji je vodio kroz Mađarsku i tom prilikom je sprečeno da 49 iregularnih migranata budu prebačeni u neku od zemalja zapadne Evrope, a najčešće u Austriju i Italiju, navedeno je u saopštenju.

Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 25593

Povezana vest

Povezane teme

krijumčarenje ljudi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.