Komentara: 4
Pregleda: 7511

Uhapšeno 9 osoba zbog proizvodnje i prodaje alkohola

05.03.2011. u 03:57h
Izvor: Blic
Uhapšeno 9 osoba zbog proizvodnje i prodaje alkohola

U nekoliko gradova u Srbiji, policija je danas uhapsila devet osoba u nastavku akcije sprečavanja nedozvoljene proizvodnje i prodaje žestokih alkoholnih pića kojom su stekli protivpravnu imovinsku korist veću od milion evra, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. Kako piše "Blic", uhapšeni su generalni direktor i menadžer prodaje firme ‘’Vrenje špiritana’’ Knežević Dušan (42) iz Subotice i Nedeljković Boban (47) iz Beograda, kao i vlasnici i direktori firmi ‘’Berkoni’’ i ‘’NK Komerc’’ iz Kragujevca Kostić Negomir (47) i ‘’Vino voće Lukić’’ i ‘’Igneus’’ iz Paraćina Lukić Radiša (46).

Među uhapšenima su i vlasnici i direktori firmi ‘’Vizitor’’ iz Medveđe Stević Slobodan (25), ‘’Jelnik’’ iz Kraljeva Petrović Petar(44) i ‘’MIG krug’’ iz Aleksandrovca Milinčić Boban (40).

Krivičnom prijavom biće obuhvaćena i četiri osobe koje se nalaze u pritvoru Posebnog odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala Višeg suda u Beogradu.

To su vlasnik i direktor preduzeća ‘’Panon’’ AD Crvenka i ‘’Ž Velika Drenova’’ Rajić Momčilo (53) zvani ‘’Moma Spas’’, vlasnik ‘’SAD’’ DOO Tuleš Adžić Dragan (44) zvani ‘’Simin’’ iz Aleksandrovca, Radovanović Aranđel zvani ‘’Raša Zdravac’’ (58) iz Aleksandrovca i komeracijalista ‘’Vinarije Zdravac’’ Radovanović Dragan (27) iz Aleksandrovca.

Osumnjičeni su od 29. juna 2009. do 2. avgusta 2010.godine, izvršili nabavku ‘’na crno’’ 116.571 litara rafinisanog etil-alkohola iz fabrika ‘’Vrenje špiritana’’ i ‘’Panon’’. Etil-alkohol su, bez evidentiranja u poslovnoj dokumentaciji, potom preradili u pogonu ‘’SAD’’ i proizveli 291.428 litara žestokih alkoholnih pića - šljivovice, lozovače, brendija, travarice i kajsijevače u litarskom pakovanju i prodali ga preko mreže preprodavaca za gotov novac.

Na proizvedena alkoholna pića stavljali su akcizne markice Ministarstva finansija, pri čemu su u svom knjigovodstvu i izveštajima prikazivali da su proizveli i prodali navedena alkoholna pića u pakovanjima od 0,10 i 0,05 litara takozvane ‘’unučiće“ i na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od milion evra.

Pripadnici MUP-a nastavljaju rad na rasvetljavanju svih nezakonitosti u poslovanju navedenih preduzeća i lica, a osumnjičeni će uz krivičnu privaju biti privedeni nadležnom istražnom sudiji Višeg suda u Kruševcu, navodi se u saopštenju.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 7511
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.