Komentara: 8
Pregleda: 12092

Uhapšeno 13 osoba osumnjičenih za krijumčarenje ljudi, među njima i Subotičani

20.12.2017. u 14:40h
Izvor: Subotica.com
Nakon višemesečnog operativnog rada, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i kolegama iz Republike Hrvatske, uhapsili su 13 članova organizovane kriminalne grupe, osumnjičene za krijumčarenje ljudi. Među uhapšenima su i osumnjičeni iz Subotice.
Uhapšeno 13 osoba osumnjičenih za krijumčarenje ljudi, među njima i Subotičani

Sumnja se da je ova organizovana kriminalna grupa omogućila nedozvoljen prelaz državne granice i tranzit na teritoriji Srbije i Hrvatske za ukupno 82 ilegalna migranata iz Avganistana, Irana i Iraka, od kojih su uzeli po 1.500 evra.

U sinhronizovanoj akciji, na području Subotice, Beograda, Kule, Bača i Šida, uhapšeno je 12 državljana Republike Srbije, G. D. (42) za koga se sumnja da je organizator ove kriminalne grupe, zatim M. J. (34), M. B. (32), M. Đ. (49), M. V. (23), M. Đ. (57), V. P. (53), Z. Đ. (52), S. G. (60), B. M. (46), D. T. (44) i G. M. (40), kao i državljanin Avganistana A. H. (32). Krivičnom prijavom za krijumčarenje ljudi, koja je protiv njih podneta, obuhvaćena je još jedna osoba, koja se već nalazi u pritvoru zbog drugog krivičnog dela.

U akciji hrvatske policije, na području te države uhapšeno je jutros još četvoro osumnjičenih članova ove organizovane kriminalne grupe.

Svi uhapšeni na teritoriji Srbije, uz krivičnu prijavu, biće privedeni na saslušanje Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 12092
Povezane teme

krijumčarenje ljudi

migranti

hapšenje

ilegalni prelasci

ilegalni migranti

migrantska kriza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.