• Pregleda: 11188

Uhapšeno 13 osoba osumnjičenih za krijumčarenje ljudi, među njima i Subotičani

Nakon višemesečnog operativnog rada, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i kolegama iz Republike Hrvatske, uhapsili su 13 članova organizovane kriminalne grupe, osumnjičene za krijumčarenje ljudi. Među uhapšenima su i osumnjičeni iz Subotice.
Uhapšeno 13 osoba osumnjičenih za krijumčarenje ljudi, među njima i Subotičani

Sumnja se da je ova organizovana kriminalna grupa omogućila nedozvoljen prelaz državne granice i tranzit na teritoriji Srbije i Hrvatske za ukupno 82 ilegalna migranata iz Avganistana, Irana i Iraka, od kojih su uzeli po 1.500 evra.

U sinhronizovanoj akciji, na području Subotice, Beograda, Kule, Bača i Šida, uhapšeno je 12 državljana Republike Srbije, G. D. (42) za koga se sumnja da je organizator ove kriminalne grupe, zatim M. J. (34), M. B. (32), M. Đ. (49), M. V. (23), M. Đ. (57), V. P. (53), Z. Đ. (52), S. G. (60), B. M. (46), D. T. (44) i G. M. (40), kao i državljanin Avganistana A. H. (32). Krivičnom prijavom za krijumčarenje ljudi, koja je protiv njih podneta, obuhvaćena je još jedna osoba, koja se već nalazi u pritvoru zbog drugog krivičnog dela.

U akciji hrvatske policije, na području te države uhapšeno je jutros još četvoro osumnjičenih članova ove organizovane kriminalne grupe.

Svi uhapšeni na teritoriji Srbije, uz krivičnu prijavu, biće privedeni na saslušanje Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
Srbin Odgovori
Ljudi moji, pod hitno menjati zakon o krivičnom postupku,kazne povećati 300%,da budu mere sprečavanja,a ne mere podsticaja,vršenja ne dozvoljenih radnji.Gospodo moja draga,svi ovi zakoni su pisani u periodu posle 5.10.2000 god,znamo i zašto,ali,nije vreme da se međusobno prepucavamo,zasti i kako, mora se urgentno nešto menjati,jer ovo stanje vodi u haos i anarhiju,za koji niko iskreno od nas nije,makar se nadam.Pazite,ološ koji nije naučio da radi i živi od svog rada,švercuje osobe za koje nema pojma,ko su i šta su,ali oni uzimaju 1.500€ po glavi,a što su to potencijalni teroristi,nema veze?!
Madafaka
Tako je! Ako se terorista svercuje cena mora da je bar 2 hiljade!
dule
Prvo kazne i krivična dela su utvrđeni Krivičnim zakonikom a ne Zakonikom o krivičnom postkpku. Drugo da li zaista mislite da se teroristi prebacuju ovim divljim kanalima pa još i plaćaju na hiljade evra ovim kriminalcima. Statistika pokazuje da su većinu terorističkih napada izvršila lica koja su još pre par godina ušla u EU i to potpuno legalno. Teroristi su mnogo organizovaniji a i logistika im je mnogo jača.
luka Odgovori
@srbin
Uzeo bi i ti nego si pi..a.
Vergeltung Odgovori
Uhapšeni i Subotičani??? Ma nemoguće, evo baš pre neki dan čitam na subotica.com kako oni diiivno postupaju prema migrantima, čudo jedno, ma za primer civilizovanim evropskim zemljama.....
Da Vas pitam.. Odgovori
Kada Vam je na meniju Tavankut? -Šverceri i probisveti prebijaju nevine ljude po selu i NIKO ništa ne reaguje. POLICIJo???
saša
Koga su prebili molim konkretno. Ako je neko i pretučen to je neko od njihovih koji je zaboravio da ispuni svoju obavezu.
sky Odgovori
Dobro su se setili, do sada su se mnogi nahvatali para od tog biznisa i to dosta dugo traje. Ovi garant nisu platili reket
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.