• Pregleda: 13087

Uhapšeni zbog remećenja javnog reda i mira

Uhapšeni zbog remećenja javnog reda i mira

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici doneli su rešenje o zadržavanju do 24 časa M. B. (1991) iz Subotice, zbog narušavanja javnog reda i mira u restoranu brze hrane. On je u zakonskom roku, uz zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, priveden kod sudije za prekršaje, koji mu je odredio kaznu zatvora u trajanju od 12 dana.

Prilikom postupanja policijske patrole, osumnjičeni je i nakon što je upozoren na ponašanje, nastavio verbalno da napada policijske službenike.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira, policija je protiv M. B. Podnela krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici, u redovnom postupku.

Takođe, Policija je rasvetlila još jedan slučaj remećenja javnog reda i mira nepristojnim, drskim i bezobzirnim ponašanjem i identifikovala osobu koja je 25. septembra, u kafiću u centru grada, uništila inventar. Njemu je u prekršajnom postupku, sudija Prekršajnog suda odredio kaznu zatvora u trajanju od sedam dana, navodi se u saopštenju Policijske uprave Subotica.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

12
Pravdoljub Odgovori
Neverovatno i spektakularno! Restoran brze hrane? Da nije neki u kom se hranite? Aj Vi lepo pa zavedite red oko maloprodajnih objekata, zavedite red u objektima koji toče piće u svojim dvorištima licima koja su u vidno alkoholisanom stanju i koji po izlasku na ulicu u takvom stanju predstavljaju nemali problem za sve ostale učesnike u saobraćaju. Rasvetljavajte malo dalje od centra grada i po okolnim naseljima,jer i oko grada ima baraba i da nebude da nije tako,tek pojedini policajci saslušaju stranku i izlaze na teren dok se drugi šenluče zajedno sa prekršiocima.
Mali Perica Odgovori
Jao, to! Sve nasilnike i huligane pokupiti sa ulica i kafana i odvesti na teške fizičke radove! Živela slobodna i kulturna Srbija!
bogdan Odgovori
A zašto nije rešen slučaj radnika NIS Petrol pumpe koji je pretučen na radnom mestu kao i menađžer pumpe, policajci koji su došli na lice mesta nisu SMELI da postupe po službenoj dužnosti - napišu prijavu, privedu lice... Tužna je stvarnost kada je reč o (ne)sposobnosti policajaca u Subotici i njihovim kapacitetima.
drp trejd Odgovori
U kom vremenskom delu se radi posto obicno idu od 24 na spavanje
pera Odgovori
sutra ce sedeti sa policijom i piti kafu kao i svi kriminalci u subotici
kralj Odgovori
Bravo za komentar @bogdan. To je pravo pitanje, a ne ove gluposti.
maslacak Odgovori
treba policija da ima vise ovlastenja pa bi bilo i vise reda ;od kada je ova demokratija svaki prestupnik moze da se zali na policajca a ovaj da izgubi posao.Zakoni suplji tako da se prestupnici izvlace sa blagim kaznama.
Milan Odgovori
kakvi prestupnici....od ovih mangupa kristijan golubovic ima da strepi za koji dan cim izadju da duge robije od 7 -12 dana.
magarci.
moti Odgovori
Uvesti malo stroziji zakon, za delikvente i mangupe,, prva oranica, motike u sake i neka divljaju do mile volje.
mimi Odgovori
maslacak

Slažem se da policija treba imati veća ovlaštenja, ali budući da znamo kakva je policija i sada ta ovlašćenja bi sigurno bila zloupotrebljena
Pravdoljub Odgovori
Riba smrdi od glave,samim tim zna se menjanje vrha tako da će i ovi iz pozorne i ostalih službi raditi savestnije i biti zaista ono za šta se i predstavljaju a to je servis građana. Svaka čast nekima iz redova policije zaista brinu o tome da ne ukaljaju čast i dostojanstvo uniforme koju nose, ali je veoma velika sramota videti a kamoli posla imati sa nekim policajcem kako ih i njihove kolege zovu "turbo". Za konkurisanje u policiju valja isproveravati unazad sve do čukundede i netreba više policajaca ima njih dovoljno samo im treba organizovati posao i rasporediti ih. Komunalna policija je ta koja treba da kontroliše sve što se tiče komunalnog reda dakle i kafane,redari manifestacije,obezbeđenje firme. Ukoliko neko od navedenih ima problema, taj neka pozove policiju. Policija ima interventnu jedinicu,imaju i dežurnu e pa neka oni onda dođu na te i takve dojave a do tada neka zajedno sa ostatkom poretka vrše kontrolu lica i vozila, neka prave racije,neka se prošetaju pozornici i dalje od parka Rajhl Ferenca, ceo grad je njihov izvolite drugovi niko Vas ne osuđuje samo je narod kivan jer je ostao nezaštićen. Što se tiče pravosuđa tu bi dakako trebalo povući konkretne poteze i napokon konstatovati . Zašto su sudovi blagi? Da li neko ovim dozvoljavanjem nereda i kažnjavanjem policajaca ako nekoga udare,da li taj neko čuva neki socijalni mir ili šta??? Policijo, Vi samo radite po zakonu jer Vi ste deo naroda.
lakumity Odgovori
Čini se da su i gospoda u uniformi počela malo više da rade.
Na žalost takvog posla ima i previše.
Dok god ih ne posadimo opet na bicikle - slaba vajda od njih.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.