Komentara: 24
Pregleda: 23913

Uhapšena kriminalna grupa Subotičana osumnjičena za krijumčarenje ljudi

04.04.2019. u 14:54h
Izvor: Subotica.com
Policija, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, a u saradnji sa austrijskom i mađarskom policijom, uhapsila je pet članova organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.
Uhapšena kriminalna grupa Subotičana osumnjičena za krijumčarenje ljudi

Kako se navodi u policijskom dopisu, uhapšeni su V.Đ. (1994), T.E. (1984), S.D. (1977), J.M. (1991) i P.N. (1994), svi iz Subotice, dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćen i državljanin Severne Makedonije Š.K. (1968), koji je kako se sumnja organizator ove grupe.

Državljanin Severne Makedonije trenutno se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Subotici zbog istog dela, a za ovim licem su tragale i policije Mađarske i Severne Makedonije. Prijavom je obuhvaćen i S.Č. (1950) iz Subotice, koji se od ranije nalazi u pritvoru u Mađarskoj takođe zbog krivičnog dela krijumčarenje ljudi.

Sumnja se da su članovi ove grupe u periodu od sredine oktobra do sredine novembra 2018. godine za veći broj osoba albanske nacionalnosti sa područja AP KiM omogućili prebacivanje preko državne granice sa Mađarskom i dalji nedozvoljeni tranzit do teritorije Austrije.

- Sumnja se da je su članovi grupe organizovali prihvat na teritoriji Subotice za osobe albanske nacionalnosti sa AP KiM, kojima su omogućavali da pešice ilegalno pređu granicu Republike Srbije. U međuzoni su im predavali putne isprave osoba sa kojima imaju fizičke sličnosti, uz pomoć kojih su ova lica zatim ulazila na teritoriju Mađarske. - saopštava MUP Srbije navodeći da su osumnjičeni za svoje "usluge" uzimali oko 900 evra po osobi

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 nedelje
Komentara: 24
Pregleda: 23913
Povezane teme

krijumčarenje ljudi

ilegalan prelazak granice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.