Komentara: 1
Pregleda: 5952

Uhapšen tehnolog i rukovodilac proizvodnje otrovne lozovače

26.03.2011. u 17:21h
Izvor: RTV Yueco
Uhapšen tehnolog i rukovodilac proizvodnje otrovne lozovače

Smrtonosna rakija subotičke firme "Skaid" odnela je i četvrtu žrtvu, piše Blic i navodi da je u sredu na Vračaru nađeno telo beskućnika Gorana Skerlića i da se pretpostavlja da je umro od ubitačne doze metil-alkohola jer su pored tela nađene flaše šljivovice i loze proizvedene u "Skaidovom" pogonu u Prigrevici.

Somborska policija u saradnji sa Upravom kriminalističke policije uhapsili su Sinišu Rančića ( 64) iz Pirota tehnologa u preduzeću " Scaid" DOO iz Subotice, Manetu Krgu (61) iz Prigrevice, magacionera i rukovodioca proizvodnje u ovom preduzeću, zbog sumnje da su nelegalno proizvodili i prodavali alkohol, piše Glas javnosti.

Krivična prijava podneta je i protiv Miroslava Milovanovića (36) iz Subotice, vlasnika i direktora preduzeća „SCAID" DOO Subotica koji se nalazi u bekstvu, za kojim policija intenzivno traga, saopštio je MUP Srbije. U policijskom saopštenju se kaže da su osumnjičeni, kao odgovorni u preduzeću " SCAID" u zakupljenom proizvodnom pogonu u Prigrevici tokom 2010. godine i sve do 18. februara 2011. godine organizovali proizvodnju i prodaju žestokih alkoholnih pića sa visokom koncentracijom metil alkohola.

U saradnji sa Odeljenjem za vino, rakiju, alkoholna i bezalkoholna pića Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede uzeti su uzorci alkoholnih pića iz magacina gotovih proizvoda. Analize su potvrdile prisustvo metil alkohola, štetnog po zdravlje ljudi.

Takođe je utvrđeno da rakija lozovača 40 odsto u pakovanju od pola litre u PVC boci sadrži 37,92 g/l alkoholnog pića, a dozvoljeno je maksimalno 4g/l , kao i rakija od voća - šljivovica od 50 odsto u pakovanjima od 0.5 i 1l koje u sebi sadrže dva puta veću koncentraciju metil alkohola od dozvoljene što je suprotno Pravilniku o kvalitetu alkoholnih pića. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Somboru.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 5952
Povezane teme

subotička rakija

scaid rakija

smrtonosna rakija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.