Komentara: 1
Pregleda: 5443

Uhapšen pripadnik Hezbolaha na Horgošu?

30.04.2011. u 21:59h
Izvor: RTV Yueco
Uhapšen pripadnik Hezbolaha na Horgošu?

Noćas na graničnom prelazu Horgoš između Srbije i Mađarske prilikom pokušaja ilegalnog prelaska granice, na prelazu Horgoš, uhapšene su dve osobe, a sumnja se da je jedan od njih pripadnik terorističke organizacije turski Hezbolah koji je u Turskoj osuđen na doživotnu robiju, piše Tanjug.

Sumnja se da je reč o Ajdanu Tamaku, "koji je počinio ubistvo i još nekoliko terorističkih akata na teritoriji Turske", kazao je ministar policije.Inače, turski Hezbolah, čiji je jedan pripadnik, kako se sumnja, uhapšen na graničnom prelazu Horgoš, prilikom pokušaja ilegalnog prelaska granice, nema nikakve veze sa mnogo poznatijim imenjakom Libanskim Hezbolahom.Turski Hezbolah ili Kurdski Hezbolah, čiji je vođa Isa Altsoj, naziva se tako da bi se izbeglo mešanje sa libanskim Hezbolahom sa kojim nema nikakve veze.

To je sunitska islamistička organizacija koja deluje protiv vlade u Turskoj. Njeni članovi, iako se od osnivanja smatraju terorističkom organizacijom, u poslednjih deset godina usredsređeni na nenasilne aktivnosti.Organizacija je osnovana 1979. godine u Dijarbakiru.Turskom Hezbolahu pripisuje se bombaški napad u Istanbulu 17. novembra 2003. kada je ubijeno 23 i ranjeno više od 300 ljudi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5443
Povezane teme

granični prelaz horgoš

pripadnik hezbolaha

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.