• Pregleda: 5079

Uhapšen pripadnik Hezbolaha na Horgošu?

Uhapšen pripadnik Hezbolaha na Horgošu?

Noćas na graničnom prelazu Horgoš između Srbije i Mađarske prilikom pokušaja ilegalnog prelaska granice, na prelazu Horgoš, uhapšene su dve osobe, a sumnja se da je jedan od njih pripadnik terorističke organizacije turski Hezbolah koji je u Turskoj osuđen na doživotnu robiju, piše Tanjug.

Sumnja se da je reč o Ajdanu Tamaku, "koji je počinio ubistvo i još nekoliko terorističkih akata na teritoriji Turske", kazao je ministar policije.Inače, turski Hezbolah, čiji je jedan pripadnik, kako se sumnja, uhapšen na graničnom prelazu Horgoš, prilikom pokušaja ilegalnog prelaska granice, nema nikakve veze sa mnogo poznatijim imenjakom Libanskim Hezbolahom.Turski Hezbolah ili Kurdski Hezbolah, čiji je vođa Isa Altsoj, naziva se tako da bi se izbeglo mešanje sa libanskim Hezbolahom sa kojim nema nikakve veze.

To je sunitska islamistička organizacija koja deluje protiv vlade u Turskoj. Njeni članovi, iako se od osnivanja smatraju terorističkom organizacijom, u poslednjih deset godina usredsređeni na nenasilne aktivnosti.Organizacija je osnovana 1979. godine u Dijarbakiru.Turskom Hezbolahu pripisuje se bombaški napad u Istanbulu 17. novembra 2003. kada je ubijeno 23 i ranjeno više od 300 ljudi.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
tamoamo Odgovori
jos nam je samo ovo falilo. kad turci budu hapsili siptarske teroriste onda cemo i mi njima pomoci. dosta ponizenja od ove vlasti
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.