Komentara: 18
Pregleda: 14684

Uhapšen 33-godišnjak zbog sumnje da je utajio porez u iznosu od 12 miliona dinara

26.11.2021. u 21:15h
Izvor: Subotica.com
Subotička policija, u saradnji sa Odsekom poreske policije, u okviru akcije ''GNEV'' uhapsila je D. D. (1988) iz Subotice zbog sumnje da je , kako se navodi,izvršio krivična dela poreska utaja, poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost i ugrožavanje naplate poreza i poreske kontrole i na taj način oštetio budzet Republike Srbije za više od 12 miliona dinara.
Uhapšen 33-godišnjak zbog sumnje da je utajio porez u iznosu od 12 miliona dinara

D.D. se sumnjiči da je u protekle tri godine kao odgovorno lice jedne preduzetničke radnje, u nameri izbegavanja plaćanja PDV-a, otuđio opremu ove firme, bez evidentiranja u poslovnim knjigama.

Osumnjičeni je, takođe, podnosio poreske prijave neistinitog sadržaja i na osnovu njih neosnovano ostvario povrat PDV-a, a u nameri da sakrije predmete poreske kontrole i ugrozi naplatu poreza, poslovne knjige i dokumentaciju ovog privrednog društva učinio nedostupnim nadležnim organima.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 14684
Povezane teme

utaja poreza

poreska utaja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.