• Pregleda: 2623

UG Solidarnost: Upozoravali smo...

UG Solidarnost: Upozoravali smo...

Udruženje građana "Solidarnost", nastalo od istoimenog Udruženja malih akcionara ATB Severa, s pažnjom prati natpise u Austrijskim medijima na temu dešavanja u krovnoj firmi vlasnika subotičkog Severa - koncernu A - Tec.

Kako se navodi u jučerašnjem saopštenju ovog Udruženja, austrijski mediji su objavili izjavu portparola državnog autrijskog tužilaštva da se Top menadžment A - Tec-a, u čijem sastavu posluje ATB koji je većinski vlasnik ATB Severa, od prošle jeseni nalazi na meti tamošnje vlasti pod sumnjom na prevare, lažni stečaj, krajnje nemaran odnos i nanošenje štete interesima poverilaca i lažiranje bilansa.

Kako se navodi u izjavi, rukovodećim ljudima A - teca su pretresene kuće i oduzeta značajna dokumentacija. Ukupno 61 inspektor i 3 državna tužioca su učestvovala u akciji, a osumnjičenima, među kojima je i vlasnik Mirko Kovač, preti zatvorska kazna i do 10 godina. U A - tec je u toku proces sanacije nakon trećeg najvećeg bankrota u istoriji Austrijske ekonomije, koji je prijavljen u oktobru prošle godine. Krovna firma subotičkog Severa mora da do septembra pronađe invcestitora koji će obezbediti 210 miliona evra kako bi preduzeće preživelo.

Zbog svega navedenog, u Udruženju Solidarnost očekuju da će nadležne institucije države konačno preduzeti korake u pravcu zaštite imovine i interesa sopstvenih građana, sa aspekta pojedinačne i kolektivne ekonomske bezbednosti, kao što je to već učinilo tužilaštvo države Austrije, navodi se u saopštenju, uz podsećanje da Udruženje već godinama zahteva da se preispita zakonitost privatizacije i poslovanje kupca nekadašnjeg Sever Holdinga.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.