Komentara: 5
Pregleda: 3415
Foto

UG "Solidarnost" u problemu zbog kazne

21.01.2020. u 16:42h
Izvor: Subotica.com
UG "Solidarnost", koje se godinama bori za obespravljene radnike, sada se i samo našlo u problemu i to zbog učešća na lokalnim izborima pre osam godina.
UG "Solidarnost" u problemu zbog kazne

Naime, u trku za gradski parlament „Solidarnost“ je ušla kao udruženje građana, ne kao politička partija, te zbog toga nije prijavila finansijski izveštaj. Kako zakon sve učesnike na izborima tretira kao politički subjekat, Prekršajni sud u Beogradu i Apelaciono veće procenili su da je napravljen propust i Subotičane kaznili sa 30 hiljada dinara.

- Kako nismo imali da položimo kauciju, nismo dobili sredstva od lokalne samouprave, već smo prikupljali dobrovoljne priloge. Nisu nas finansirale ni političke partije, ni tajkuni -podseća Mikloš Olajoš Nađ, predsednik UG „Solidarnost“. - Ceo naš ukupan budžet na izborima bio je 96.800 dinara, što je jedan od razloga što nismo ostvarili bolji rezultat.

UG "Solidarnost" u problemu zbog kazne

Finansijski izveštaj Agenciji za borbu protiv korupcije nisu podneli, jer su smatrali da kao grupa građana to ne moraju da urade. Pravda ih je stigla posle sedam godina.

- Uložili smo žalbu i ona je odbijena 24. decembra prošle godine. Pored kazne, kao nosilac liste, morao sam da platim još dve hiljade dinara sudskih troškova - istuče Olajoš Nađ. - Kako taj novac nismo imali, u pomoć su nam pritekli prijatelji i druga udruženja koja cene naš rad i borbu za prava radnika. Skupili smo novac i uplatili ga.

Iako su revoltirani ovim činom, u UG „Solidarnost“ poručuju da će još žustrije nastaviti da se bore protiv korupcije, pljačkaških privatizacija i nepoštovanja osnovnih ljudskih prava.

Izvor: Subotica.com
Konferencija za medije UG "Solidarnost" Konferencija za medije UG "Solidarnost" Konferencija za medije UG "Solidarnost" Konferencija za medije UG "Solidarnost" Konferencija za medije UG "Solidarnost" Konferencija za medije UG "Solidarnost" Konferencija za medije UG "Solidarnost" Konferencija za medije UG "Solidarnost"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 3415
Povezane teme

udruženje solidarnost

mikloš nađ olajoš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.