• Pregleda: 2339

UG "Solidarnost" u problemu zbog kazne

UG "Solidarnost", koje se godinama bori za obespravljene radnike, sada se i samo našlo u problemu i to zbog učešća na lokalnim izborima pre osam godina.
UG "Solidarnost" u problemu zbog kazne

Naime, u trku za gradski parlament „Solidarnost“ je ušla kao udruženje građana, ne kao politička partija, te zbog toga nije prijavila finansijski izveštaj. Kako zakon sve učesnike na izborima tretira kao politički subjekat, Prekršajni sud u Beogradu i Apelaciono veće procenili su da je napravljen propust i Subotičane kaznili sa 30 hiljada dinara.

- Kako nismo imali da položimo kauciju, nismo dobili sredstva od lokalne samouprave, već smo prikupljali dobrovoljne priloge. Nisu nas finansirale ni političke partije, ni tajkuni -podseća Mikloš Olajoš Nađ, predsednik UG „Solidarnost“. - Ceo naš ukupan budžet na izborima bio je 96.800 dinara, što je jedan od razloga što nismo ostvarili bolji rezultat.

Finansijski izveštaj Agenciji za borbu protiv korupcije nisu podneli, jer su smatrali da kao grupa građana to ne moraju da urade. Pravda ih je stigla posle sedam godina.

- Uložili smo žalbu i ona je odbijena 24. decembra prošle godine. Pored kazne, kao nosilac liste, morao sam da platim još dve hiljade dinara sudskih troškova - istuče Olajoš Nađ. - Kako taj novac nismo imali, u pomoć su nam pritekli prijatelji i druga udruženja koja cene naš rad i borbu za prava radnika. Skupili smo novac i uplatili ga.

Iako su revoltirani ovim činom, u UG „Solidarnost“ poručuju da će još žustrije nastaviti da se bore protiv korupcije, pljačkaških privatizacija i nepoštovanja osnovnih ljudskih prava.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Jos malo Odgovori
"...poručuju da će još žustrije nastaviti da se bore protiv korupcije, pljačkaških privatizacija i nepoštovanja osnovnih ljudskih prava..."

Ne zaboravite: pamet je jača od žustrine. Drugovi, tu lekciju ste odavno trebali naučiti.
DOSTA JE BILO Odgovori
E moj MIKI. Ti još živiš u starim vremenima. Zar ne znaš ovaj slogan iz sadašnjih vremena,
"POŠTENJE MU JE UPROPASTILO ŽIVOT". Neće ljudi glasati za siromaha ( " Solidarnost " ).
Milan024 Odgovori
Vetite se svojih porodici a i unucima, Manet se strancarenja i polities, nije to vise za Vas!!
Uvek u pravu Odgovori
Vi se možete boriti protiv korupcije , pljačkaških privatizacija i za bolji život radnika a da ne nosite zastava sa petokrakom i slike na kojima su Tito i Če Gevara. Sa tim obeležjima vi ste simpatizeri komunističke partije a kao takvi me ne zanimate te se odredite ko ste i šta ste.
Istina... Odgovori
Kako se to bori iz/u prostorijama komunjarske neoliberalne države bez plaćanja zakupa i troškova i od apanaža iz budžeta iste države? To se zove lažna borba, saučesništvo u sistemu, bacanje prašine u oči... Sindikati su jedna od bezbroj prevara Vladara sveta u senci, naročito u komunizmu koji je njihov totalitaristički projekat. Marks, Engels, Lenjin i milioni suštinski bezvrednih demagoga o sistemu koji je zbog besmislenosti toliko neodrživ da se urušio i propao. To čeka i EU. Odavno nestaje.

Od ove "borbe" korist imaju samo "borci" doživotni demagozi neradnici usta punih rada, udarništva, rezultata... Čuvari Tamnice naroda i Kolonije zaostalih
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.