Komentara: 14
Pregleda: 7448

Udruženje "Kraljevina Srbija" pomaže Biljani Stojković

06.02.2014. u 14:30h
Izvor: RTV Yueco
Da bi nastavila lečenje na klinici u Milanu, devetogodišnjoj Subotičanki Biljani Stojković koja boluje od raka kostiju, potrebno je 16.700 evra. Kako bi pomogli maloj Biljani, gradski odbor Udruženja "Kraljevina Srbija" u saradnji sa Dečjim pozorištem u subotu 8. februara organizuje humanitarnu akciju u okviru koje će u Dečjem pozorištu biti izvedena predstava „Pepeljuga“, nakon koje će biti organizovan kraljevski bal.
Udruženje "Kraljevina Srbija" pomaže Biljani Stojković

Devetogodišnja Biljana Stojković je pre dve godine obolela od osteosarkoma, odnosno raka kostiju. Devojčica je do sada bila na 17 hemoterapija, a u međuvremenu je operisana na Institutu za majku i dete u Beogradu, gde je urađena transplantacija kosti potkolenice, nakon koje se bolest vratila.

Neuspešno lečenje je završeno amputacijom noge, nakog čega su Biljanini roditelji kontaktirali Nacionalni institut za maligne bolesti u Milanu, koji omogućava manji broj hemoterapija i kraći period lečenja. Troškovi tromesečnog lečenja na ovoj klinici su 16.700 evra, a roditeljima je potreban i novac kojim bi pokrili troškove puta, smeštaja i boravka u Milanu. Iz tog razloga Biljanini roditelji pokušavaju da prikupe 20.000 evra, kako bi se što pre uputili u Milano. Majka devojčice ističe da lekari insistiraju na tome da Biljana sve vremem lečenja bude pod nadzorom lekara u Milanu.

Udruženje "Kraljevina Srbija" pomaže Biljani Stojković

Biljana Stojković

Udruženje "Kraljevina Srbija" je u decembru pokrenulo inicijativu za prikupljanje pomoći Biljani Stojković. U saradnji sa Dečjim pozorištem je dogovoreno da 8. frebruara u 17 časova ansambl ovog teatra odigra predstavu „Pepeljuga“, nakon koje će biti organizovan kraljevski bal za prinčeve i princeze. Cena ulaznice za ovu predstavu i bal je 200 dinara, a sav prihod će biti upućen Biljani Stojković.

Do sada je za pomoć devetogodišnjoj Biljani Stojković prikupljeno 300.000,00 dinara, a roditelji se nadaju da će što skorije uspeti da prikupe i ostatak novca kako bi krenuli put Milana.

Svi oni koji žele da pomognu Biljani mogu dati novčani prilog u jednu od kutija u kojima se skupljaju novčani prilozi na više mesta u gradu, a takođe to mogu učiniti i uplatom na:

  • Dinarski račun: 205-9011005317783-88 
  • Devizni račun: RS35205903102025664327
Izvor: RTV Yueco
KZN Udruženja "Kraljevina Srbija" za pomoć Biljani KZN Udruženja "Kraljevina Srbija" za pomoć Biljani KZN Udruženja "Kraljevina Srbija" za pomoć Biljani KZN Udruženja "Kraljevina Srbija" za pomoć Biljani KZN Udruženja "Kraljevina Srbija" za pomoć Biljani KZN Udruženja "Kraljevina Srbija" za pomoć Biljani KZN Udruženja "Kraljevina Srbija" za pomoć Biljani KZN Udruženja "Kraljevina Srbija" za pomoć Biljani
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 7448
Povezane teme

biljana stojković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.