Komentara: 35
Pregleda: 4586

Udružženja traže “stolicu” (bez prava glasa) u Skupštini grada

28.01.2014. u 15:57h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Udruženje građana “"Solidarnost”" i još desetak udruženja sa teritorije Subotice zahtevaju da se u radu Skupštine grada omogući njihovo učešće bez prava glasa.
Udružženja traže “stolicu” (bez prava glasa) u Skupštini grada

Kako je na današnjoj pres konferenciji predstavio Mikloš Nađ Olajoš, član Izvršnog odbora ovog udruženja koje okuplja radnike koji su ostali bez posla tokom privatizacije, uskoro se očekuje formiranje koordinacionog odbora subotičkih udruženja građana, kojih ima preko 50.

Taj odbor će zatražiti da se ova ideja, za koju smatraju da bi doprinela demokratizaciji rada Skupštine, sprovede u delo, tako što bi bilo omogućeno da na zasedanjima parlamenta, u zavisnosti od dnevnog reda, u raspravama učestvuje po jedan ili više predstavnika udruženja."Smatramo da će do doprineti većem uticaju građana Subotice na rad Skupštine grada, da će poboljšati njen rad i da će građani kroz udruženja učestvuju u radu i budućoj politici našeg grada" – rekao je Nađ-Olajoš.

On smatra da za tako nešto postoje zakonski uslovi, a da je za sprovođenje ove ideje potrebno izmeniti poslovnik Skupštine grada.

"Gradonačelnik i predsednik Skupštine grada su voljni da se ova mogućnost realizuje i mi ćemo predložiti tekst, a pravnici u Gradskoj upravi će ga doraditi kako bi se ova ideja mogla primeniti" – rekao je Nađ – Olajoš.

Ovo nije prvi put da apolitične organizacije traže svoju stolicu u Skupštini grada, jer je ranije to učinila i Gradska organizacija Sindikata – bez uspeha.

U Skupštini grada dozvoljeno je povremeno prisustvo raznih organizacija koje su zainteresovane za neke od tema dnevnog reda zasedanja parlamenta, ali bez prava učešća u raspravi i prava glasa.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 35
Pregleda: 4586
Povezane teme

udruženje solidarnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.