• Pregleda: 6122

Učešće igračica ŽFK "Spartak" u omladinskoj reprezentaciji Srbije

Fudbalerke Ženskog fudbalskog kluba "Spartak" dale su veliki doprinos u odličnoj utakmici omladinske reprezentacije Srbije (U-19) u kojoj su pobedili favorizovanu reprezentaciju Engleske. Igračice ŽFK "Spartak" koje su dostojno ispunjavale svoje reprezentativne obaveze su bile Jelena Čubrilo, Jelena Čanković, Aleksandra Savanović, Tijana Krstić i Stefana Daničić.
Foto: Fudbalski savez Srbije
Učešće igračica ŽFK "Spartak" u omladinskoj reprezentaciji Srbije

Omladinke Srbije su već u petom minutu zatresle mrežu favorizovanih Engleskinja. Jelena Čubrilo je zahvaljujući odličnoj asistenciji Jelene Čanković postigla prvi gol na utakmici. Ostrvljanke su se brzo pribrale i sa dva ekspresna gola Melisse Lawley (u '24 i '25 minutu) uspele su da rezultat preokrenu u svoju korist. Ali njihova radost bila je bila kratkog veka. Nesuđena "golubica", Jovana Damnjanović, u '31 minutu postiže izjednačujući pogodak, a samo sedam minuta kasnije, u '38 minutu, Aleksandra Savanović iz slobodnog udarca ponovno dovodi Srbiju u vođstvo. Rezultatom 2:3 za Srbiju devojke odlaze na odmor.

Na početku drugog poluvremena Ana Popov postiže ekspresni gol (u '47 minutu) na asistenciju Jelene Čubrilo. Srbija vodi sa 2:4. U nastavku utakmice Engleska sve više preuzima terensku dominaciju. U '66 minutu sa klupe ulazi Katie Zelem koja tri minuta kasnije postiže gol. Rezultat je 3:4, ali za kratko. Na asisteniciju Ane Popov brzonoga Jovana Damnjanović postiže svoj drugi pogodak. Rezultat je 3:5 za Srbiju.

Pred kraj utakmice danas odlična Tijana Krstić pravi prekršaj za najstrožu kaznu. Katie Zelem iz jedanaesterca postiže svoj drugi pogodak, ali to nije bilo dovoljno. Srbija je sebi uknjižila ovu dragocenu pobedu.

Izveštaj sa utakmice (FSS)

Foto: Fudbalski savez Srbije

Foto: Fudbalski savez Srbije

Izvor: ŽFK "Spartak"

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.