• Pregleda: 3402

Učenici iz Subotice boravili kod vršnjaka u Italiji

Učenici OŠ "Sonja Marinković" već četvrtu godinu za redom učestvuju u programu razmene učenika sa Italijom, a posredstvom "Interkulture", međunarodne organizacije za razmenu đaka i studenata.
Učenici iz Subotice boravili kod vršnjaka u Italiji

Ove godine đaci iz Subotice i njihove porodice ugostili su deset svojih vršnjaka iz Leka (Lombardija) koji su, u pratnji dvoje nastavnika, boravili u našem gradu od 18. do 24. marta, a uzvratna poseta je realizovana u periodu od 8. do 13. aprila.

- Tokom boravka u Italiji deca iz naše škole  obišla su Milano, zoološki vrt u Bergamu, šetali smo uz jezero Komo, oprobali se u planinarenju, uživali u italijanskoj kuhinji, učestvovali na časovima sa našim domaćinima... - kažu nastavnica istorije Bojana Vukov i nastavnica italijanskog jezika Zorica Vuković

Kaku ističe Gvozdenović, ovakvi projekti su od velikog značaja za đake jer se na neposredan način upoznaju sa kulturom i običajima zemlje u kojoj borave, ali proširuju i svest o vlastitoj kulturi i tradiciji, pritom komuniciraju na engleskom i italijanskom jeziku, razvijaju svoje društve i komunikativne veštine.

Protekle četiri godine više od šezdeset naših učenika učesvovalo je u razmenama sa italijanskim osnovnim školama u Rimu, Sant` Anđelu i Leku, a u OŠ "Sonja Marinović" se nadaju da će ovakvi programi razmene postati tradicija u njihovoj  školi.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
DRAPO Odgovori
Svaka čast nastavnicama !!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.