Komentara: 6
Pregleda: 5573

Ubila supruga hicima iz njegovog službenog pištolja

01.09.2009. u 16:04h
Izvor: Blic
<p>Isidorka Gerić (44) prekjuče po podne pozvala je policiju i prijavila da je u porodičnom stanu na Bulevaru dr Zorana Đinđića u Senti ubila supruga Budimira (53), ispaliv&scaron;i u njega dva hica iz njegovog službenog pi&scaron;tolja.</p>
Ubila supruga hicima iz njegovog službenog pištolja

Snežana Leković, istražni sudija Okružnog suda u Subotici, konstatovala je da je Budimir pogođen u srce i glavu, i da su hici ispaljeni iz pištolja koji je bio uredno registrovan na njegovo ime.

Telo Budimira Gerića poslato je na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, a protiv Isidorke je podneta krivična prijava zbog sumnje da je ubila muža i određeno joj je zadržavanje od 48 sati. Međutim, i dalje nije poznato zašto je Isidorka ubila supruga s kojim je bila u braku tri decenije.

- Sa Gerom i njegovom suprugom sam bio u prijateljskim i poslovnim odnosima. Čim sam čuo za ovu tragediju, pošao sam da izjavim saučešće deci. Međutim, vrata stana su plombirana, a ulaz ograđen policijskom trakom i nema nikoga - kaže Dule Rogan, prijatelj porodice Gerić.

Rogan navodi da je u nedelju na vašaru u Maloj Pijaci sreo Budimira, koga su svi u Senti i okolini poznavali po nadimku Gera. - Proćaskali smo i razišli se. Nisam ni slutio da će to biti naš poslednji susret. Poznajem ih decenijama. Svirali smo ponekad zajedno na svadbama i proslavama, a sarađivali smo i dok je on radio u policiji, a ja u Društvu ekonomista. Ne mogu ni da pretpostavim zašto se Isidorka odlučila na tako strašan korak - govori Dule Rogan.

Budimir Gerić je penzionisani policajac, a bio je poznat kao dobar muzičar. Sa Isidorkom ima ćerku i sina, koji imaju svoje porodice i koji se takođe uspešno bave muzikom. Isidorka je godinama držala cvećarsku radnju blizu njihove zgrade na Tiskom keju.

- Bila je vrhunski aranžer cveća i cela Senta je dolazila u njenu cvećaru „Isidora" da kupi cvetne aranžmane. Pre nekoliko godina je radnja koja je bila uz njihov stan zatvorena i posvetila se domaćinstvu. Uzeli su salaš kod Sente, gde su provodili veći deo vremena, pa smo se ređe sretale. Ne mogu da verujem da su te nežne ruke, koje su sa toliko ljubavi i pažnje pravile cvetne aranžmane, oduzele nekome život - sa nevericom govori vlasnica obližnje frizerske radnje „Mira" Mira Prekajski.
Svetozar Odadžić, takođe komšija, kaže da je Geru poznavao dobro jer i on iz hobija svira harmoniku.

- Ne znam kako su se slagali i živeli, ali posle tri decenije u braku i svega što su stvorili zajedno, teško je poverovati da se ovako nešto može dogoditi - kaže Svetozar.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 5573
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.