Komentara: 0
Pregleda: 2761

U Vojvodini 4 umrla od gripa

17.02.2011. u 14:48h
Izvor: RTV Yueco
U Vojvodini 4 umrla od gripa

U Vojvodini se beleži dalji porast broja obolelih sa simptomima gripa, saopštio je pokrajinski sekretarijat za zdravstvo.

Virusološkim ispitivanjem u Institutu za virusologiju, vakcine i serume Torlak, kod 78 pacijenata sa područja Vojvodine, potvrđena infekcija izazvana virusima gripa.

Dominira podtip A(H1N1), koji je dokazan kod 71 pacijenta, a u pojedinačnim slučajevima su dokazani 3 slučaja virusa A(H3N2) i 4 slučaja virusa gripa tipa B. Bolest je potvrđena na celoj teritoriji Vojvodine.

Krajem prošle nedelje potvrđen je i četvrti smrtni ishod uzrokovan infekcijom virusa gripa A(H1N1). Radi se o bolesniku starom 32 godine sa dsa teritorije Južnobačkog okruga.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo će i dalje pratiti situaciju i blagovremeno predložiti potrebne mere u skladu sa epidemiološkom situacijom u pokrajini.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2761
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.