Komentara: 8
Pregleda: 4365
Foto

U ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini samo dvoje zaraženih

28.04.2020. u 18:00h
Izvor: Subotica.com
Od 713 osoba zaraženih novim korona virusom u ustanovama socijalne zaštite, samo dvoje je sa teritorije Vojvodine – starica iz Doma za smeštaj odraslih lica u Molu i zaposlena u Domu za duševno obolela lica „Othon“ u Staroj Moravici.
U ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini samo dvoje zaraženih

Po rečima Predraga Vuletića, pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, koji je danas obišao Gerontološki centar u Subotici, to su pojedinačni slučajevi i virus nije ušao u ustanove.

- Pokrajinska vlada je osnivač 28 ustanova, a tu je još 56 u privatnom sektoru i imamo samo dvoje zaraženih. Kod starice je drugi test pokazao negativan rezultat i ona će se uskoro vratiti u dom, dok druga zaražena nije bila na poslu od kraja februara i nije bila u kontaktu ni sa jednim korisnikom - objasnio je Vuletić. - Za ovakvu situaciju možemo da zahvalimo odnosu Pokrajinske vlade u ovom mandatu i stalnim ulaganjima tokom ove četiri godine čime smo stvorili sistem koji je spreman da odgovori svakom izazovu. I pre vanrednog stanja i sada imali smo aktive direktora i bili smo spremni na ovu situaciju. U preventivnom karantinu su gerontološki centri u Novom Sadu, Vrbasu, Bačkoj Palanci i Dom u Veternik.

U ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini samo dvoje zaraženih

Još pre uvođenja vanrednog stanja, u Gerontološki centar, kako bi naš narod rekao, nije smela muva da uleti, a ni da izleti. Zahvaljujući primenjenim merama zaštite, više od dve stotine korisnika Doma „Dudova šuma“ oseća se zdravo i bezbedno.

- Ključna mera je to što smo mi hermetički zatvorili dom, korisnici nisu mogli da izlaze niti im je ko mogao da dođe u posetu. To je mera socijalne distance koja nikome nije lako pala, ali je ključna mera. Takođe, zaposlenima je predočeno da prijave svaku temperaturu, promenu, svaki kontak sa nekim iz inostranstva - istakao je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra, iskazujući zahvalnost Gradu Subotica i pokrajinskoj i republičkoj vladi na pomoći u opremi i sredstvima za zaštitu. - Nismo dobili nikakve instrukcije za ublažavanje mera u ustanovama socijalne zaštite, ja lično nisam za njih, mislim da treba da sačekamo bar još dve nedelje, jer sve ono što smo radili proteklih 40 dana ne bi smeli da pokvarimo za pola sata šetnje. Korisnici su strpljivi, svesni situacije i svi treba da se ugledamo na njih.

Izvor: Subotica.com
Poseta pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku Gerontološkom centru Poseta pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku Gerontološkom centru Poseta pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku Gerontološkom centru Poseta pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku Gerontološkom centru Poseta pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku Gerontološkom centru Poseta pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku Gerontološkom centru Poseta pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku Gerontološkom centru Poseta pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku Gerontološkom centru
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4365
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

vanredno stanje

predrag vuletić

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.