Komentara: 37
Pregleda: 4944

U toku ukrašavanje grada za predstojeće praznike

13.11.2018. u 13:49h
Izvor: Subotica.com
Ukrašavanje grada za predstojeće božićne i novogodišnje praznike započelo je prošle nedelje, a ove godine nabavljeni su novi ukrasi koji će krasiti centar grada, Aleju Maršala Tita i Palić. Za ove potrebe, JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje izdvojilo je 2,5 miliona dinara.
U toku ukrašavanje grada za predstojeće praznike

Pored dobro poznatih ukrasa, centar grada će ove godine biti okićen sa 15 novih "svetlećih zavesa" LED hladno bele boje i dve "svetleće lopte" zlatne konstrukcije, takođe sa LED izvorima svetla. Na Aleji Maršala Tita i Paliću po prvi put će zasijati ledenice sa "padajućim svetlom", kojih je nabavljeno ukupno 92 komada.

- Tradicionalno božićno-novogodišnje ukrašavanje naše varoši, ove godine ima nameru da obuhvati i deo fasade Narodnog pozorišta. Ideja nam je da se na gornji horizontalni ukras friza, čitavom dužinom postavi zavesa sa LED izvorima svetlosti, koja bi se spuštala malo preko donjeg horizontalnog ukrasa friza, a za koji bi bila vezana da bi se smanjilo njihanje zavese na vetru. Zavesa će na fasadi biti 45 dana - objasnio je Neđo Kovačević, iz JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

U toku ukrašavanje grada za predstojeće praznike

Arhiva (2015)

Iako je ukrašavanje započelo 8. novembra, Kovačević kaže da će se celokupna novogodišnja rasveta zvanično pustiti u rad 6. decembra.

Kao i prethodnih godina, biće ukrašen prostor koji obuhvata ulice Maksima Gorkog, Đure Đakovića, Petefi Šandora, Matije Gupca, Zmaj Jovinu, kao i Trg Sinagoga i Trg Žrtava fašizma. Van ovog prostora, ukrasiće se i kružni tok kod Aleje Maršala Tita, pa sve do Hale sportova. Osim centra grada, okićeni se biti i centri vangradskih naselja, odnosno Palić, Čantavir, Bajmok, Tavankut, Stari Žednik, Bački Vinogradi, Hajdukovo i Đurđin. 

Za potrebe ukrašavanja, JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje ove godine je izdvojilo 2,5 miliona dinara, što je pola miliona dinara više u odnosu na prošlu godinu.

U toku ukrašavanje grada za predstojeće praznike

Arhiva (2014)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 37
Pregleda: 4944
Povezane teme

kićenje grada subotica

novogodišnji praznici

dekorativna rasveta

javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje

ukrašavanje grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.