Komentara: 9
Pregleda: 4992

U toku remont postrojenja Subotičke toplane

09.08.2016. u 10:51h
Izvor: Subotica.com
Period između dve grejne sezone, JKP „Subotička toplana“ koristi za redovni remont postrojenja kako bi se se obezbedila sigurnost u isporuci toplotne energije. Remont se vrši na pogonskim postojenjima i na samoj mreži, odnosno podstanicama.
U toku remont postrojenja Subotičke toplane

Za ovogodišnji remont, čija je dinamika precizno utvrđena, su planirana sredstva u iznosu od oko 50 miliona dinara.

- Unutar „Toplane“ vrši se remont na postojećim vrelovodnim i parnim kotlovima, pripadajućoj opremi, uređajima, kako bi sve pogonski bilo spremno za početak grejne sezone. Pošto je kompletna mreža obnovljena, pouzdana i nova, sada se vrše samo manje intervencije. U podstanicama se rade mašinske i građevinske sanacije da bi oprema bila proverena i što pouzdanije radila kada počne grejna sezona. U toku je sanacija na priključku Trg Cara Jovana Nenada za zgrade 1, 3 i 5 gde još uvek postoji priključak od starih čeličnih cevi. Merenjem smo uočili da tu ima curenja tako da se sada radi zamena starih čeličnih cevi novim predizolovanim cevima. Takođe, po potrebi se rade i neke manje sanacije na terenu. Od 2005. godine kada su počeli radovi, skoro kompletna distributivna mreža je obnovljena i pokrivena novom tehnologijom izuzev nekoliko priključaka, kod kojih iz godine u godinu vršimo sanaciju-kaže glavni inženjer održavanja, Ivana Pavlović.

U toku remont postrojenja Subotičke toplane

Uporedo sa remontom, JKP „Subotička toplana“ proširuje svoje kapacitete.

- Toplana je dobila novi kotao od 35 megavata prošle nedelje, proširujemo svoje proizvodne kapacitete što će obezbediti sigurnost i efikasan način snabdevanja potrošača toplotnom energijom. Naš kotlovi su dosta stari, pa nisu toliko pouzdani, zato nam je cilj da proširivanjem kapaciteta dobijemo pouzdano postrojenje tj. pogonsku sigurnost-kaže Pavlović.

U toku remont postrojenja Subotičke toplane

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 4992
Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

gradska toplana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.