Komentara: 12
Pregleda: 3294
Foto

U toku prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

10.11.2022. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
U toku je prijavljivanje kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u decembarskom uputnom roku i za Vojno stučno osposobljavanje za rezervne oficire.
U toku prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

Na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem mogu se prijaviti svi državljani Republike Srbije, muškog i ženskog pola, sa navršenih 19 i najviše 30 godina života. 

Služenje vojnog roka traje 6 meseci i realizuje se u tri faze. Prvih mesec i po dana realizuje se obuka u nekom od centara za osnovnu obuku, potom se ide na specijalističku obuku u trajanju od mesec i po dana. Poslednja tri meseca su rezervisana za obuku u jedinicama Vojske Srbije. Novina je da mesečna novčana naknada koju kandidati primaju iznosi 38 hiljada dinara - istakao je potpukovnik Siniša Rangelov, načelnik Centra ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Subotica na promociji dobrovoljnog služenja vojnog roka koja je održana u Politehničkoj školi.

U toku prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

Iz Ministarstva odbrane pozivaju i zainteresovane kandidate da se prijave za Vojno stručno osposobljavanje za rezervne oficire.

Na Vojno stručno osposobljavanje mogu se prijaviti samo lica koja imaju visoku stručnu spremu. Kandidati mesečno primaju naknadu od 42 hiljade dinara - kazao je Rangelov.

U toku prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

Kako je rečeno na današnjoj promociji u Politehničkoj školi, tokom odsluženja vojnog roka i odmah nakon odsluženja, svi kandidati mogu da konkurišu za posao u Vojsci Srbije u svojstvu profesionalnog vojnika.

Jednim lekarskim pregledom se donosi ocena sposobnosti za dobrovoljno služenje vojnog roka i za profesionalnu vojnu službu. Tako da je kandidat odmah upoznat da li je sposoban za prijem u profesionalne vojnike, što u kasnijem procesu selekcije znatno skraćuje vreme i kandidati već u toku služenja vojnog roka završavaju svu neophodnu proceduru i odmah po odsluženju vojnog roka mogu zasnovati radni odnos u Vojsci Srbije - poručio je sagovornik.

Promociju dobrovoljnog služenja vojnog roka podržala je i lokalna samouprava.

U toku prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

- Vojska je deo slobodarske tradicije naše države i garant mira i stabilnosti. Mladi ljudi služivši dobrovoljno vojni rok svakako izražavaju čin patriotizma, ali to im pruža i mogućnost za dalju profesionalnu afirmaciju i za bavljenje tom aktivnošću kao životnim pozivom - izjavio je Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za privredu.

Zainteresovani sugrađani mogu se prijaviti za dobrovoljno služenje vojnog roka u Centru ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Subotica (Park Rajhl Ferenca 1, 024/552-878) ili putem portala e -uprava.

Za više informacija posetite sajt Vojske Srbije.

U toku prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

Izvor: Subotica.com
Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 3294
Povezane teme

dobrovoljno služenje vojnog roka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.