Komentara: 3
Pregleda: 3129

U toku prijava studenata za dom

21.09.2019. u 13:10h
Izvor: TV Subotica
U toku prijava studenata za dom

Na nedavno završenom konkursu za prijem brucoša u studentski dom, prijavilo se njih 129, od kojih su svi uspunili uslove i biće primljeni. Studenti starijih godina sa donošenjem dokumentacije počeli su juče, a konkurs za njih biće otvoren do 31. oktobra, dok će master studenti moći konkurisati u periodu od 1. oktobra do 5. novembra.

Studentski centar „Subotica“ trenutno ima kapacitet od 651 mesta, dok će nakon završetka rekonstrukcije desnog krila doma „Ivo Lola Ribar“, taj broj biti 805.

Brucoši su se na konkurs prijavljivali od 2. do 16.septembra, a ove godine ih je dvadesetak manje nego prethodne godine, te će se u studentski dom „Ivo Lola Ribar“ u periodu od 30. septembra do 10. oktobra useliti njih 21, dok će u domu „Bosa Milićević“ prvu godinu studija provesti njih 108. Brucoš na Građevinskom fakultetu, Miloš Slijepčević, dolazi iz Novog Sada, a na stanovanje u domu se odlučio kako ne bi morao da putuje svakodnevno.

- Čuo sam da je lepo u domu, da imaju sve, da su renovirani domovi, sve je gotovo i čekamo da krene - kaže Slijepčević

U toku prijava studenata za dom

Konkurs za starije studente otvoren je juče, i oni će moći da se prijave sve do 5. novembra, dok će na useljenje sačekati drugu polovinu novembra. Kapacitet doma „Bosa Milićević“ je 438 kreveta, dok u „Ivo Lola Ribar“ ima mesta za 213 studenata. Od dokumentacije, potrebno im je sledeće:

- Studenti treba, pre svega, da imaju overenu konkursnu dokumentaciju sa fakulteta, ličnu kartu, indeks i uverenje o primanjima ne starije od šest emseci. Svi studenti koji su na budžetu dobiće dom zato što imamo veći kapacitet u odnosu na broj studenata na budžetu - kaže Ranko Čuljković, direktor Studentskog centra "Subotica"

Direktor Studentskog centra, podseća da su tokom prethodnih godina u domu „Bosa Milićević“ renovirana kupatila, dok su pre godinu dana počeli radovi na rekonstrukciji desnog krila doma „Ivo Lola Ribar“.

- Sa nestrpljenjem očekujemo završetak i sa ponosom mogu reći da će time Subotica dobiti jedan od najboljih domova u Srbiji, štos e tiče smeštaja. Taj kapacitet, odnosno broj smeštajnih jedinica će biti 154. Početkom ove nedelje je prošao rok za završetak radova, to je trebao da bude konačan rok, međutim zbog loših vremenskih uslova taj rok je, uz saglasnost ministarstva koje je investitor, pomeren na 30. oktobar, a mi se nadamo da će to biti i mnogo pre. po nekim procenama do 5. oktobra - ističe Čuljković

Nakon završetka građevinskih radova na rekonstrukciji, uslediće opremanje novim nameštajem, te se iz Studentskog centra nadaju da će dom za nove stanare biti spreman u novembru.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3129
Povezane teme

studentski dom

studentski dom bosa miličević

studentski dom ivo lola ribar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.