• Pregleda: 4268

U toku legalizacija nelegalnih korisnika usluga vodovoda i kanalizacije

Odlukom poslovodstva, Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Subotica pokrenulo je akciju otkrivanja nelegalnih priključaka na javnu kanalizacionu mrežu, saopšteno je iz ovog preduzeća.
U toku legalizacija nelegalnih korisnika usluga vodovoda i kanalizacije

Građani koji su priključeni na sistem javne kanalizacione mreže, a za to nisu dobili saglasnost JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica i ne plaćaju troškove odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda, imaju prilike da do 30. septembra podnesu zahtev za legalizaciju priključka.

Zahtev za legalizaciju kanalizacionog priključka podnosi se na šalteru br. 6 svakog radnog dana od 7 do 15 sati.

iz JKP "Vodovod i kanalizacija" napominju da građani koji se odazovu ovom pozivu i podnesu zahtev za legalizaciju kanalizacionog priključka do propisanog roka biti uvedeni u evidenciju korisnika po standardnoj ceni priključka utvrđenoj u cenovniku, a koja iznosi 27.021,38 dinara sa PDV-om. Za navedeni iznos JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica odobrava otplatu u 12 mesečnih rata.

Protiv onih koji ne iskoriste mogućnost legalizacije do 30. septembra, a kontrolom koja je u toku se utvrdi da su nelegalno priključeni na javnu kanalizacionu mrežu, biće preduzete zakonom i drugim propisima predviđene mere. Za njih će iznos priključka biti udvostručen i iznosiće 54.042,76 dinara i moraće da se plati u celosti odjednom, zaključuje se u saopštenju ovog JKP.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

10
Sojic Odgovori
Nema od toga ništa,koristice se kao i do sada na crnjaka!!!
pero Odgovori
Zar nebi bilo postenije da oni kojimse prijave plate samo evidentiranje u slucaju ako je prikljucak po propisima napravljen? To bi bilo pola cene! Mozda kada bi se odluka ili neki propis protumacio na valjan nacin moglo to primeniti! A ne ja ovako mislim da treba protumaciti!
pero Odgovori
U svakom slucaju odmah izkljuciti pacijenta! Narocito one koji su se nelegalno prikljucili na slivnike pa kamera to neuoci!
pero Odgovori
A kako legalizovati kada kuca nije legalizovana?
zsolt Odgovori
ako je priključak na kanalizaciju 27.021,38 dinara koliko je priključak na vodovodnu mrežu i koliko ako se priključuje na oba? Molim odgovor ako neko pouzdano zna.
http://www.subotica.com/vesti/umesto-gradske-piju-vodu-iz-bunara-id23497.html Ovde je navedeno da je priključak na vodovod oko 35 hiljada dinara. Da li je moguće da priključak na oba košta oko 550 eura???
puffi Odgovori
Znaju oni gde su crni prikljucci posto ih oni i stavljaju.....toliko od mene!Podelio bih ja tamo jedno 30 otkaza....Ako bi se pogledali papiri u zadnje 2 godine par njih bi i robijali zbog zloupotrebe polozaja....Uskoro ce tu biti kako citam danas Sirija....Pa ce za kradju leteti udovi i glave....To nama treba.....
Salamander Odgovori
A sta sa onima koji ispumpavaju svoje septičke u gradsku kanalizaciju i svako drugo veče nas teraju da zatvaramo vrata i prozore jer treba i bašta da se "zalije"? Kome to prijaviti...baš me zanima koja kamera to može da snimi?
@zsolt Odgovori
Cenovnik eksternih usluga sa sajta Vodovoda:
http://www.vodovodsu.rs/static/upload/korisnici/Cene%20usluga%20za%20fizicka%20lica-LAT.pdf

Prosečna cena izrade priključka vode DN 20 mm, dužine do 14 m - 31.286,34 din
Prosečna cena izrade priključka kanalizacije DN 125 mm, dužine do 10 m - 27.021,38 din
Simo Odgovori
@Pero. Znaci krades vodu a mi svi to placamo i jos se bunis zasto moras da platis prikljucak koji smo svi mi posteni morali platiti.
zsolt Odgovori
@zsolt
Hvala!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.