Komentara: 1
Pregleda: 3852

U toku kontrola hidroizolacije dimnjaka

27.07.2019. u 11:30h
Izvor: RTV Yueco
U toku je kontrola hidroizolacije dimnjaka na koje su priključeni gasni kotlovi. Dimničari JKP "Dimničar" će do početka grejne sezone završiti pregled oko 4.500 domaćinstava, koja imaju ove vrste dimnjaka.
U toku kontrola hidroizolacije dimnjaka

Početkom jula, dimničari JKP "Dimničar" počeli su kontrolu gasnih dimnjaka, odnosno proveru hidroizolacije na dimnjacima na koje su priključeni gasni kotlovi. Prilikom pregleda kontroliše se tehnička ispravnost i funkcionisanje dimnjaka, nakon čega građani dobijaju izveštaj o tehničkoj ispravnosti dimovodnog kanala.

- Kontrola se radi vizuelnim putem, odnosno spušta se kamera unutar samog dimnjaka i proverava se njegova hidroizolacija, kao i provera prohodnosti dimnjaka sa meračem promaje. Ta kontorla je krenula pre tri nedelje i do sada smo obišli oko 20 odsto domaćinstava, a do kraja septembra, pre početka grejne sezone, posao završavamo. Građani dobijaju izveštaj, koji su i u obavezi da imaju, ukoliko im neko od inspekcije zatraži izveštaj o tehničkoj ispravnosti dimovodnog kanala - kaže Dragan Stošić, rukovodilac Sektora dimničarskih poslova u JKP "Dimničar".

Tokom prošle grejne sezone, Subotičani su se JKP "Dimničar" najviše žalili na loše očišćene dimnjake. Kako objašnjavaju iz ovog preduzeća, sve pritužbe su rešavane u roku od nekoliko dana i po potrebi su dimničari opet izlazili na teren.

- Pritužbi uvek ima, nekada su one osnovane, nekada nisu, ali uglavnom ih rešavamo i izađemo u susret, čak i kada građani nisu u pravu, da ponovo pošaljemo dimničara da pogleda i uradi posao ako slučajno nije dobro očistio. Bilo je situacija, da se na primer slučajno polome gornja vrata, ali je to za dan-dva završeno i gledamo da građani budu zadovoljni - poručuje Stošić.

Iz JKP "Dimničar" poručuju građanima da ukoliko imaju bilo kakav problem sa dimnjakom, isti prijave na broj telefona 024/553-072. 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3852
Povezane teme

jkp dimničar

dimnjak

čišćenje dimnjaka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.