Komentara: 16
Pregleda: 32130

U toku izdavanje potvrda za kretanje tokom policijskog časa

27.03.2020. u 09:43h
Izvor: Subotica.com
Privredni subjekti dužni su da svakom zaposlenom licu koje radne zadatke obavlja u periodu od 17 do 5 časova, a za koje je dobijena saglasnost da je izuzeto od primene Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Republike Srbije, izdaju odgovarajuću Potvrdu.
U toku izdavanje potvrda za kretanje tokom policijskog časa

Poslodavac koji ima do 100 zaposlenih u smeni koja traje u periodu zabrane kretanja, potvrdu izdaje na dnevnom nivou, dok poslodavac koji ima više od 100 zaposlenih u smeni koja traje u periodu zabrane kretanja potvrdu izdaje na nedeljnom nivou, za svako zaposleno lice za koje je dobijena saglasnost Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) da su izuzeti od primene navedene naredbe.

- Posebno ističemo da će počev od 28. marta, od 17 časova, prilikom kontole poštovanja Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Republike Srbije, policiji tražiti na uvid Potvrdu izdatu od strane poslodavca, koja će važiti isključivo ukoliko se lice nalazi u bazi podataka MUP-a i za koje je dobijena saglasnost da su izuzeti od primene navedene Naredbe. - saopštilo je Ministarstvo privrede

Formu ove Potvrde možete preuzeti na ovom linku. Iz MUP-a Srbije napominju da će prihvatati i potvrde u elektronskom obliku  (skenirana potvrda na telefonu, tabletu i sl.), ali one moraju biti isključivo u propisanoj formi, na memorandumu firme.

IZDAJU SE I POTVRDE ZA POLJOPRIVREDNIKE

U slučaju obavljanja neophodnih poslova iz oblasti stočarstva tokom perioda zabrane kretanja, svaki poljoprivredni proizvođač je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Sektoru za poljoprivrednu inspekciju.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je omogućilo poljoprivrednicima da sa bilo kog računara ili prenosivog uređaja podnesu zahtev za odobrenje kretanja. Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 17 do 5 časova. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova od prijema poruke.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 nedelje
Komentara: 16
Pregleda: 32130
Povezane teme

policijski čas

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.