• Pregleda: 2586

U toku akcija policije u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju, akcenat na bezbednosti putnika u vozilu

Saobraćajna policija sprovešće pojačanu kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima, u periodu od 11. do 17. marta 2019. godine, saopštio je MUP
U toku akcija policije u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju, akcenat na bezbednosti putnika u vozilu

Ova međunarodna akcija će počela je danas u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija).

Kako se navodi u saopštenju, saobraćajna policije će sprovesti pojačanu kontrolu usmerenu, pre svega, na sankcionisanje vozača koji ne koriste sigurnosne pojaseve, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i onim vozačima koji decu prevoze na nepropisan način.

Prema rezultatima najnovijih istraživanja Agencije za bezbednost saobraćaja, procenat korišćenja pojasa na prednjim sedištima u Republici Srbiji je oko 83 odsto, a na zadnjim sedištima svega 12 procenata. Takođe, prema podacima ove Agencije, oko 52 odsto roditelja prevozi svoju decu u vozilima na zakonom propisan način.

Od početka 2019. godine, u svojstvu vozača ili putnika u motornim vozilima, poginulo je 15 osoba koje nisu koristile sigurnosni pojas, od kojih je šestoro zadobilo smrtne povrede usled ispadanja iz vozila.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
Marko Odgovori
Lepo da su prešli sa cveća na posao ...

Ova vest i pominjanje TISPOL-a je pokazatelj da nam trebaju integracije sa drugime, jer sami (očito) nismo sposobni da iniciramo i sprovedemo takve akcije (za sada!) ...
ACA
@ MARKO . Sve skupa bilo bi smešno , ali nije . Važno je vezati pojas na zadnjem , od Štrosmajerove do Zetske . Kad tamo , sa jedne strane auto do auta parkiran u "dvosmernoj". Tu je već "uređenost" usavršena . Na obližnjem kružnom , kontrola šofera na punoj liniji , a u blizini na Teslinoj pijaci "lajt šou" od parkiranih "sad ću ja". Da nema16~tice ( da prokrči ) ,valjda bi i kafanske astale na put izneli . Ministar kaže , malo je 500 evra ( ma malo je i 800 , ali za kontrolisani kvalitet ) inače i 1 din. je preplaćeno ako je ne zasluženo . Sve nam je "propisano" brzina , rok vozačke,koliko smemo vojske, pa do godina za penziju . A broj vozila i policije? Procentualno smo među vodećim u Evropi , petostruko od Finske? Smešno , ali nije .
šta reći Odgovori
Kad će biti akcija nepropisno parkiranih koji sad već na zamolbu da sklone svoje vozila prete,vređaju i staro i mlado i muškarci i žene.Brutalna nekultura bez imalo stida i morala.Pitamo se zašto,pa zato jer ih niko ne kažnjava i kako kažu može mi se a najdrastičnije je kada mlade "majke" i "očevi" sa decom i pred decom ti kažu "ko te j..e matori" i nije komentar" ima ih svakakvih" već 9 od 10 je takvih.
Neca Odgovori
Kako je dobro nase policajce videti po gradu. Sinoć sam se, nakon dužeg vremena, osećala sigurno, vraćavši kući.
Sljaker Odgovori
U toku akcija policije u cilju povecanja broja kazni, akcenat na dopunjavanju republickog budzeta :-)
МЕДОЈЕВИЋ Odgovori
Полицијска акција није усмерена на заштиту људских живота, него на заштиту осигуравајућих кућа и убирање казни за буџет. То је срамно. Да је заштита људског живота мета спречила би се продаја дроге у дискотекама (полиција дође пред сами крај забаве, када је све готово), спречило би се услуживање алкохолом припитих гостију, кажњавали би се они који псе шетају без поводца и корпе, као што се кажњавају они који пролазе на црвено светло. На држање крволочних паса би се плаћао порез као и на поседовање оружја,
Čarli
bravo za komentar...u susednoj Mađarskoj su kazne za pseći izmet 300€, ako vlasnik ne pokupi, a kod nas ne možeš proći travnjakom i stazama od istih...što se tiče šetanja psa bez povodca i korpe, mnogi ne znaju da je napad psa bez korpe isto kao napad vatrenim oružjem, a sa korpom kao napad hladnim oružjem, da se brinu o bezbednosti sredili bi puteve i biciklističke staze, koji su u katastrofalnom stanju, za početak.
ACA
Još malo imam vremena , pa svratih . Vidim i podržavam komentare pod prezimenom МЕДОЈЕВИЋ i pseudonimom ČARLI . Obradovao sam se , ko majmun svom repu , instaliranjem Komunalne policije u varoši . Koje je to razočarenje ! Ako nemaju mogućnosti da budu efikasni~ukinuti to . Pa šetaju centrom , jedna mlađa fina gospođa i gospodin zrelijih godina . Komunalci . Ispred Pelivana sede dve vrlo mlade devojke , a pored njih ~ pas . Teži od njih dve , zajedno . Bez korpe . Ne znam za metlicu i vrećicu . Okrenuše glave , ovi iz K.policije i prođoše .
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.