• Pregleda: 2275

U subotu pad pritiska vode u Subotici i na Paliću

Zbog radova na na vodovodnoj mreži u subotu tokom prepodneva će u celom gradu, uključujući i prigradsko naselje Palić, biti značajno oslabljen pritisak, te je moguće da stanovi na višim spratovima zgrada ne budu uopšte imali vodu tokom troiposatne intervencije.
U subotu pad pritiska vode u Subotici i na Paliću

JKP "Vodovod i kanalizacija" obaveštava građane Subotice, Palića i Velikog Radanovca, da će u subotu, 18. aprila, od 8 do 11,30 časova zbog zakonom obavezujuće godišnje revizije transformatorske stanice na centralnom Vodozahvatu 1 u Subotici, isti biti van funkcije.

Zbog ovih radova značajno će biti umanjen pritisak u celom gradu, uključujući i naselja Palić i Veliki Radanovac. Normalizacija vodosnabdevanja se očekuje do 12 časova

Iz ovog preduzeća se zahvaljuju potrošačima na razumevanju.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
stormwatch Odgovori
Ovo je sad neka kao extra vest...woooooooooooooooow! Krajem osamdesetih i duzinom celih devedesetih godina, od ranog Juna do kraja Avgusta vode u celoj Subotici koja je vodu dobijala iz mreze vodovoda je bilo samo izmedju pola 3 i 4 jutro....Tada su Suboticke novine napisale text u kome brane vodovod, navodeci da je nestasica vode isto prisutna u nekim africkim republikama.
S2 Odgovori
Stormwatch, i tih devedesetih je vode bilo u celom gradu, samo je nestajalo po višim spratovima i bio slabiji pritisak u udaljenijim delovima mreže zbog zastoja na bunarima. Podsećam, ako ste pročitali gornji tekst, pumpe na izvorištima rade na struju, a restrikcije i nestašice struje su tih godina bile česte, kako zbog sankcija i suše, tako i tokom bombardovanja. Vode nikada nije potpuno nestalo u celom gradu. Takođe ovo zavisi i od toga u kom delu grada živite. Ako ste daleko od izvorišta, pri ispadima tamo prvo pada pritisak, a normalizuje se poslednji. Pišem iz svog dugogodišnjeg iskustva na mreži. Postrojenje za preradu pitke vode na Vodozahvatu 1 je izgrađeno baš 1990. godine. Pozdrav.
stormwatch Odgovori
@s2

Da li ste vi uopste ziveli u Subotici osamdesetih godina?

Evo, vi sad tvrdite nesto sasvim drugo. Kompletan deo grada od zeleznicke stanice, kertvarosa, malog radanovca i zeleznickog naselja nije imao vode od pocetka leta do negde duboko do avgusta, i ta situacija je trajala od 1989. otprilike pa negde do 2000. godine. Ako ste vi imali vode, to ne znaci da su je svi imali. Najbolji ste mi vi koji uvek ucite nekoga plakati.
S2 Odgovori
Stormwatch, tradicionalno ne čitate pažljivo postove na koje pišete "odgovor". Ja u Subotici živim već pedeset godina neprekidno, od rođenja, a od toga prvih dvadesetpet sam živeo (i odrastao) baš u Kertvarošu, na spratu, pa vrlo dobro znam kako i koliko smo svih tih godina imali vode. Ako želite da raspalite po lokalnoj vlasti (omiljen sport svih nas), potrudite se da bar pišete istinu. Usput svoje najbolje godine (zadnjih dvadesetsedam) i deo svog zdravlja sam ostavio na ulici, baš na vodovodnoj mreži, pa znam i finese o njoj koje će većini ovde verovatno ostati nepoznate do kraja života. Deo od pruge do Malog Radanovca na istok (ulica Partizanskih Baza) i od Palićkog puta do Kireške na sever je Kertvaroš i nije nestajalo vode u celoj m.z. nikada. Bilo je zatvaranja po pojedinim ulicama jer je tokom tih godina (kraj osamdesetih, a naročito početkom devedesetih) bilo mnogo kvarova u tom delu grada. To je jedan od najstarijih delova cele vodovodne mreže. Rađena je i prepravka na uglu Šantićeve i Jovana Mikića, i još mnogo toga što znam i u čemu sam i sam učestvovao. Tada se zatvaraju samo delovi mreže. Bilo bi premnogo teksta da sve ovde pobrojim. Mali Radanovac je imao vode i kad je u celom gradu bio slab pritisak jer je tada Vodozahvat 2 kod Severa radio punim kapacitetom. Željezničko naselje je velika m.z. i prostire se s obe strane pruge tako da je kod njega mreža složenija nego u Kertvarošu, a geografski je bliže Vodozahvatu 1. Mnogo je komplikovanije nego što to laiku izgleda. O devedesetim pročitajte još jednom moj prvi post. Plakati je ljudski ako imate valjan razlog, a vama ostavljam slobodan izbor odluke da ili ne. Pozdrav.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.