Komentara: 0
Pregleda: 5072

U subotu na Gradski stadion

07.03.2009. u 13:17h
Izvor: Subotičke novine
<p>U generalnoj probi pred nastavak takmičenja u Prvoj ligi Srbije fudbaleri Spartak Zlatibor vode su boljom igrom tokom cele utakmice stigli do zaslužene pobede nad Sentom od 4:1 (2:0).</p>
U subotu na Gradski stadion

„Golubovi" su bili dominantni u periodima kada su igrali maksimalno ozbiljno, dok su period opuštenije igre platili primljenim golom pri rezultatu 2:1.

Predrag Mijić bio je bolji od odbrane Sente

Posle nekoliko jalovih akcija koje su završavale solidnim pokušajima Mijića i Torbice, Spartak Zlatibor voda povela je u 26. minutu. Bila je to veoma lepa akcija, lopta je putovala kratkim pasevima od Veselinova, Šarca i Fabinja do Janjuša koji je uspeo da nadmudri odbranu gostiju i u stilu pravog strelca dovede „golubove" u prednost. Nastavak inicijative doneo je dupliranje prednosti, dupli pas su izmenili Glogovac i Mijić, a Mijić nakon toga postiže lep pogodak za 2:0.

Početak drugog poluvremena doneo je promene na obe strane, ali i negativnu promenu u igri Spartak Zlatibor vode. Činilo se na trenutak da su se domaći fudbaleri zadovoljili vođstvom, na trenutak je opala koncentacija u odbrani, a Senćani su to iskoristili. Prvo je u 56. miutu Šurbatović naterao golmana Spartak Zlatibor vode na paradu, a u 71. minutu gosti su smanjili na 1:2. Prvo je odbranu Subotičana prevario Vukobrat, dobro je šutirao, ali je pogodio prečku. Akciju je sjajno pratio Šurbatović, bio je brži od odbrane Spartak Zlatibor vode, prihvatio je lepo loptu i hladnokrvno pogodio za smanjenje rezultata. Još jednom je Šurbatović bio opasan, u 78. minutu, a ovoga puta je golman bio na mestu.

Prenuli su se potom fudbaleri Spartak Zlatibor vode iz letargije, zaigrali mnogo jednostavnije, ali lepše i efikasnije. Prvo je u 80. minutu Torbica započeo akciju na sredini terena, loptom su potom kombinovali Ubiparip i Nosković, a ona potom dolazi ponovo do kapitena Spartak Zlatibor vode na ovom meču koji snažnim šutem sa 18 metara ponovo povećava prednost „golubova". Konačan rezultat meča postavio je Vojnić Zelić. U 82. minutu je sjajno ispratio akciju saigrača, Lazić mu je uputio dobru loptu u šesnaesterac, a Vojnić Zelić glavom primorava Zarića da četvrti put vadi loptu iz mreže.
- Bila je ovo dobra utakmica da se vide neke stvari. Promenili smo podlogu, sa veštačke trave došli na naš teren. Lepih stvari je bilo, pogotovo u prvom poluvremenu. Dobrih stvari je bilo i u drugom poluvremenu, ali za kritiku i analizu. Došlo je do pada igre i samodopadnosti, a mi nismo ekipa koja to može sebi da dozvoli. Ozbiljnost ekipe se ogleda u igri 90 minuta u istom ritmu i istom željom. Želja se posle vratila, a nismo smeli da dozvolimo da dobijemo packu, pa da se prenenmo. Kada smo bili ozbiljni i čvrsti to je ličilo na nešto, a kada smo dozvolili protivniku, kaznili su nas. I dalje ima pojedinaca koji dobijaju dosta šansi u igri, ali ih ne koriste. Ne mogu da budem nezadovoljan igrom, ali ni prezadovoljan. Moramo da sačuvamo ozbiljnost, imamo još malo vremena da unapredimo igru, igramo brže i jednostavnije - rekao je posle utakmice Ranko Popović, trener Spartak Zlatibor vode.

Spartak Zlatibor voda: Stojanović, Glogovac, Šarac, Jovetić, Milanković, Popović, Mijić, Torbica, Janjuš, Veselinov, Fabinjo. Igrali su još: Tumbas, Dašić, Marinković, Lazić, Vojnić Zelić, Ubiparip, Nosković.

Senta: Zarić, Baštovanov, Bator, Ušumović, Vasić, Crnomarković, Nađpal, Šurbatović, Mrakić, Stojanov, Jović. Igrali su još: Kermeci, Đeri, Ćetkovićš, Marković, Vukobrat, Mandić.

U subotu, 7. marta, nastavlja se takmičenje u Prvoj ligi Srbije. Spartak Zlatibor voda na Gradskom stadionu od 14 sati dočekuje ekipu Voždovca.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 5072
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.