Komentara: 3
Pregleda: 2036
Foto

U Subotici održana startap akademija „OsnaŽena može sve“

25.03.2023. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
U Subotici održana startap akademija „OsnaŽena može sve“

U Plavoj sali Gradske kuće juče je održano prvo predavanje u okviru startap akademije ženskog preduzetništva „OsnaŽena može sve“, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za provredu i turizam, čiji je cilj da pripadnicama lepšeg pola predstavi sve ono što nosi pokretanje sopstvenog biznisa i da im vetar u leđa da se odluče na taj korak.

- Osnaživanje žena da se bave privredom i razvijamo preduzetnički duh je jedna od aktivnosti Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i zato podržavamo ovu akademiju, ali i sve programe ovog tipa – ističe Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam. - Potom krećemo u aktivnosti koje se odnose na digitalizaciju naše privrede, imaćemo poseban program za jačanje Roma preduzetnika, koji će, prvi put kod nas a i u svetu, biti predstavljeni prvog dana Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu. Težište Sekretarijata jeste finansijska podrška privredi i turizmu, vredna 300 miliona dinara, ali ga pomeramo i ka edukacijama, osnaživanju žena,  prekvalifikaciji kadrova, naročito u IT sektoru, a u drugoj polovini godine i u turizmu. U budućnosti ćemo biti okrenuti zapošljavanju, jer nema privrednog razvoja ukoliko ne budemo imali kvalitetne kadrove.

U Subotici održana startap akademija „OsnaŽena može sve“

Privredne i turističke delatnike u Vojvodini uskoro očekuje i konkurs za podršku ženskom preduzeništvu, a potom i konkurs „Dostupnost za sve“, vredan 40 miliona dinara.

- On će biti opredeljen osobama sa invaliditetom, odnosno da privrednim i turističkim subjektima omogućimo da prilagode svoj prostor i svoje sadržaje osobama sa invaliditetom. Ideja nam je da osobama sa invaliditetom što više približimo privredne i turističke sadržaje, da bi i oni uživali u lepotama Srbije i Vojvodine – najavljuje Ivanišević.

Akademiju ženskog preduzetništva pohađa tri stotine dama iz deset vojvođanskih gradova i opština, koje će predavanja imati i uživo i onlajn.

U Subotici održana startap akademija „OsnaŽena može sve“

- Akademija podrazumeva edukaciju žena u oblasti preduzetništva, na koji način da se upuste u preduzetničke vode i koji su to koraci koje treba da načine, kao i edukaciju iz menadžmenta za mikro, mala i srednja preduzeća. Projekat je podržao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam na čelu sa Nenadom Ivaniševićem, koji je promenio kompletnu perpsektivu ovih oblasti u Vojvodini – kaže mentor dr Indira Popadić. – Zaista je veliko interesovanje žene, mnogo ih je više nego što je kapacitet akademije, što govori o značaju ovakvih projekata.

Među polaznicama je i naša sugrađanka Jastra Dimitrijević, vlasnica Sportskog udruženja „Fitline BodySpace“.

U Subotici održana startap akademija „OsnaŽena može sve“- Dopada mi se ideja da se podstiču žene preduzetnice i zato sam se vrlo rado priključila. Oko godinu dana sam u poslu i želim da vidim kako mogu da ga unapredim, da li mogu nešto da promenim, ako negde grešim da to popravim – smatra Jastra.

Izvor: Subotica.com
Skup povodom osnivanja startap akademije ženskog preduzetništva ,,OsnaŽena, ona može sve" Skup povodom osnivanja startap akademije ženskog preduzetništva ,,OsnaŽena, ona može sve" Skup povodom osnivanja startap akademije ženskog preduzetništva ,,OsnaŽena, ona može sve" Skup povodom osnivanja startap akademije ženskog preduzetništva ,,OsnaŽena, ona može sve" Skup povodom osnivanja startap akademije ženskog preduzetništva ,,OsnaŽena, ona može sve" Skup povodom osnivanja startap akademije ženskog preduzetništva ,,OsnaŽena, ona može sve" Skup povodom osnivanja startap akademije ženskog preduzetništva ,,OsnaŽena, ona može sve" Skup povodom osnivanja startap akademije ženskog preduzetništva ,,OsnaŽena, ona može sve"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 3 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 2036
Povezane teme

Nenad Ivanišević

žensko preduzetništvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.