Komentara: 14
Pregleda: 6650

U Subotici 3.000 aktivno obolelih od korona virusa

14.12.2020. u 14:37h
Izvor: Subotica.com
Po najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje Subotica, u Subotici je trenutno 3.000 aktivno obolelih od korona virusa.
U Subotici 3.000 aktivno obolelih od korona virusa

Tokom proteklog vikenda u Severnobačkom okrugu je registrovano novih 250 pacijenata obolelih od virusa kovid-19, prenosi RTV. Najveći broj slučajeva je registrovan u Subotici, njih 191, dok je preostalih 59 pacijenata iz Bačke Topole i Malog Iđoša. Time je ukupan broj obolelih u Okrugu dostigao 3.500, dok je u Subotici taj broj od jutros zvanično 3.000.

Kako je objasnio dr Nebojša Bohucki, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Subotica, epidemiološka situacija je izrazito nepovoljna, ali da je to sasvim normalno i očekivano u ovom periodu godine, kao i da je broj obolelih sigurno veći od broja registrovanih slučajeva.

U Subotici 3.000 aktivno obolelih od korona virusa- Kada se neko javi za lekarsku pomoć i dobije dijagnozu obolenja, to je onaj broj koji ulazi u sistem pa se sabira. Međutim, kada dobijemo podatke da su i njegovi ukućani oboleli, ali imaju blagu kliničku sliku, recimo curenje nosa ili tek neznatan kašalj, svakako da su i oni oboleli od ovog oboljenja, ali pošto se nisu javili za lekarsku pomoć, ne ulaze u zvanične brojke. Znači, broj obolelih je sigurno nekoliko puta veći i prema proceni epidemiologa iz čitavog sveta, ovaj broj uvek treba množiti sa najmanje pet, a po nekima čak i sa brojem deset - rekao je za RTV dr Nebojša Bohucki.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 6650
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

dr nebojša bohucki

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.