• Pregleda: 914

U sredu počinje 37. "Vojvođanska zlatna rukavica"

Subotica će narednih dana biti domaćin 37. Međunarodnog bokserskog takmičenja „Vojvođanske zlatne rukavice” na kojem će učestvovati oko 230 takmičara iz 22 zemlje, u muškoj i ženskoj konkurenciji.
U sredu počinje 37. "Vojvođanska zlatna rukavica"

Od 10. do 14. jula Hala sportova u Subotici biće poprište mladih boksera u okviru tradicionalnog turnira "Vojvođanska zlatna rukavica", 37. po redu. Turnir za omladince i omladinke od 17 i 18 godina, održava se u  orgnizaciji Boks kluba "Spartak" i Bokserskog saveza Srbije, a ove godine okupiće oko 230 takmičara iz 22 zemlje. Pod srpskom trobojkom nastupiće 20 takmičara u obe konkurencije.

"Vojvođanska zlatna rukavica" je evropskim selekcijama među poslednjim testovima pred prvenstvo Starog kontinenta za mlade, koje će biti održano u Bugarskoj početkom septembra. Najači sastavi Indije, Kazahstana, Rusije i Turske čine ovaj turnir u rangu Evropskog prvenstva, čak i jačim.  

Borbe će se održavati svaki dan, prve počinju od 16 časova, dok će se ostalim danima održavati od 13 časova,  osim nedelje, kada su na programu finalа, a borbe počinju u 12 časova.

Prošlogodišnje izdanje međunarodnog bokserskog turnira proteklo je u dominaciji reprezentacije Indije. Najvrednije priznanje „Vojvođanske zlatne rukavice" osvojio je mladi reprezentativac Tajlanda, Banafon Panon, dok je kod juniorki ta nagrada otišla u ruke Indijke Laliti.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.