Komentara: 0
Pregleda: 6246

U prodaji Informator za upis u srednje škole

13.05.2010. u 16:07h
Izvor: RTV Yueco
U prodaji Informator za upis u srednje škole

Informator za upis u srednje škole od danas se može kupiti u knjižarama Prosvetnog pregleda ili naručiti preko škola po ceni od 200 dinara.

U informatoru će biti dostupne sve informacije koje će đacima olakšati izbor buduće srednje škole. Informator sadrži podatke o minimalnim i maksimalnim bodovima koji su u protekle četiri godine bili potrebni za upis svakog obrazovnog profila u svim srednjim školama i gimnazijama. Prijavljivanje za upis učenika u neku od specijalizovanih umetničkih srednjih škola, matematičku ili filološku gimnaziju obavljaće se 21. i 22. maja. Đaci koji žele da upišu neku od srednjih stručnih škola ili gimnazija polažu kvalifikacione ispite iz matematike i srpskog, odnosno maternjeg jezika.

Prijavljivanje će trajati od 3. do 15. juna. Kvalifikacioni ispit iz srpskog jezika polagaće se 21. juna, a iz matematike 22. juna, dok će konačni rezultati kvalifikacionih ispita biti objavljeni 28. juna. Prvi krug upisa učenika u srednje škole biće 7. i 8. jula, dok je drugi upisni krug za preostala nepopunjena mesta zakazan za 12. jul.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6246
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.