Komentara: 12
Pregleda: 6826

U poslednjih sedam dana 30 kršenja mera zabrane izlaska

01.04.2020. u 13:27h > 15:54
Izvor: Subotica.com
Na teritoriji Grada Subotice u poslednjih 7 dana 20 lica je prekršilo policijski čas, dok je još 10 lica starijih od 65 godina prekršilo zabranu izlaska na javnu površinu. U istom periodu nije bilo kršenja samoizolacije.
U poslednjih sedam dana 30 kršenja mera zabrane izlaska

Samo u protekla dva dana osam lica je prekršajno je kažnjeno sa 50.000 dinara zbog nepoštovanja mere zabrane kretanja, saopštio je Prekršajni sud u Subotici. Pet dana ranije prekršajno je kažnjeno pet lica, među kojima i jedno maloletno.

- Od početka ove sedmice u Prekršajnom sudu u Subotici vođeni su postupci protiv osam lica zbog kršenja zabrane kretanja propisane Naredbom o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije, u vremenskom periodu od 17 do 5 časova  - navode iz Prekršajnog suda u Subotici.

U proteklih nedelju dana, zaključno sa 31. martom, Policijska uprava u Subotici izdala je prekršajne prijave protiv 20 lica zbog kršenja policijskog časa, dok je još deset lica preko 65 godina prekršilo obaveznu 24-časovnu meru zabrane izlaska na javne površine ite prijave su prosleđene Prekršajnom sudu na dalje postupanje.

Prema poslednjim informacija, od 29. marta, sa statističkog portala Vlade Srbije posvećenom situaciji sa kovid virusom, pod obaveznom merom samoizolacije su bila 1702 lica, a može se pouzdano reći da je taj broj danas znatno veći. Policija svakodnevno i intenzivno, na razne načine, vrši provere da li se te propisane mere poštuju.

U odgovoru policije navodi se da u proteklih nedelju dana, od 24. do 31. marta nije bilo evidentiranih lica koji su prekršili tu meru, ali isti tako apleuju na građane koji pouzdano sumnjaju da neko lice krši obaveznu samoizolacije da to prijave na telefon 192.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 2 nedelje
Komentara: 12
Pregleda: 6826

Povezana vest

Povezane teme

vanredno stanje

prekršajni sud

policijski čas

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.